Ağrı İbrahim Çeççen Üniversitesinin Bilim Kafe Buluşmaları kapsamında düzenlenen programda, Prof. Dr. Akif Arslan “Ağrı’nın Müzik Kültürü” başlıklı sunum yaptı.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Bilim Kafe Buluşmaları kapsamında "Ağrı'nın Müzik Kültürü" konulu etkinlik gerçekleştirildi.
Ağrı'daki özel bir kafede düzenlenen programa, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Akif Arslan sunumuyla katıldı. Programda, Ağrı'nın müzik mirası bilimsel bir bakış açısıyla ele alındı.
Etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdal Yılmaz ve Prof. Dr. Yakup Karataş ile akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Sunumda, Ağrı'nın müzik kültürü çerçevesinde dengbêjlik geleneği, sözlü anlatım kültürü ve bu geleneğin toplumsal yaşamdaki yeri kapsamlı şekilde değerlendirildi. Programda yer alan dengbêjler, seslendirdikleri eserlerle geleneğin yaşayan bir kültürel miras olduğunu ortaya koydu.
Paylaşımda, Bilim Kafe Buluşmasına katkı sunan Prof. Dr. Akif Arslan'a, dengbêjlere ve katılım sağlayan misafirlere teşekkür edildi.