AĞRI - Ağrı’da hava sıcaklığının 33 dereceye ulaşmasıyla sıcaktan bunalan çocuklar, serinlemek için dere ve nehirlerde vakit geçiriyor.
Kış mevsiminde düşük sıcaklıklarla bilinen kentte son günlerde etkili olan sıcak hava, günlük yaşamı etkiledi. Okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklar, serinlemek için gölgelik alanlar ile su kenarlarını tercih etti.
Kentten geçen Murat Nehri'nde yüzen çocuklar, günün büyük bölümünü suda geçirerek serinlemeye çalışıyor.
9-15 yaş aralığındaki çocuklar, zaman zaman boylarını aşan su seviyesinde yüzerek ve akıntıya kapılarak eğleniyor.
Nehirde yüzen çocuklardan Doğan Oğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram sonrasında hava sıcaklıklarının arttığını belirtti.
Oğur, "Hava çok sıcak olduğu için serinlemek amacıyla nehre geliyoruz. Küçüklüğümüzden beri burada yüzüyoruz." dedi.
Arkadaşlarıyla birlikte gün içinde önce top oynadıklarını, ardından nehirde yüzdüklerini ifade eden Oğur, yaz tatilinin büyük bölümünü bu şekilde geçirdiklerini kaydetti.



