AĞRI - İstanbul'da edindiği tekstilcilik deneyiminin ardından memleketi Ağrı'ya dönen girişimci Sezer Bakırçay, devlet desteğiyle kurduğu fabrikada 350 gence iş imkanı sunuyor.

Taşlıçay ilçesine bağlı Kumluca köyünde doğan 41 yaşındaki 3 çocuk babası Sezer Bakırçay, 25 yıl önce gittiği İstanbul'da tekstil sektöründe çalışmaya başladı. Dayısının yanında mesleği öğrenen Bakırçay, zamanla deneyim kazanarak kendi işinin sahibi oldu.

Yıllar sonra memleketine dönen Bakırçay, devletin sağladığı imkanlardan yararlanarak Ağrı Tekstilkent'te fabrika kurdu. Fabrikada 350 kişiye istihdam sağlayan Bakırçay, üretimle ekonomiye katkı sunmayı hedefliyor.

Bakırçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da uzun yıllar tekstil işiyle uğraştıktan sonra memleketine yatırım yaptığını belirterek, devlet desteğiyle kurdukları fabrikada kaliteli üretim gerçekleştirdiklerini söyledi.

25 yıl boyunca sektörde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Bakırçay, "25 yıl boyunca bu işi İstanbul'da yaptık. Çalıştığımız müşteriler Avrupa'nın önemli markaları arasında yer alıyor. Bu memlekette bir taşı, bir taşın üstüne koyan herkesten Allah razı olsun. Normalde Ağrı çok göç veren bir yer. Bu fabrikaların kurulmasıyla kimse memleketini terk etmiyor çünkü sabah evinden çıkıp fabrikaya geliyor, akşam da aynı şekilde gidiyor. Fabrikada yüzde 80 kadın çalışan var. Kadınların maddi özgürlüğünün olması çok iyi. Bizim burada büyük hedeflerimiz var, daha da büyüyeceğiz. Daha da büyük markalar getireceğiz." dedi.

"Ağrı'da üretiyoruz ve yurt dışına gidiyor"
Daha fazla kişiye istihdam sağlamak istediklerini dile getiren Bakırçay, "Allah devletimize zeval vermesin. Önayak oldu, yatırımcıları buraya çekti. Devletin desteği olmasa bu yatırımı yapamazdık. Onların imkanıyla geldik. İnşallah daha büyük şeyler yapacağız. Vali'miz Mustafa Koç da bizi ziyaret ediyor. 'Memleket için nasıl daha faydalı işler yaparız?' diye konuşuyoruz. Biz bunu hayal edemezdik ama bugün gerçekleştiriyoruz. Ağrı'da üretiyoruz ve yurt dışına gidiyor. Bunu biz ve Ağrı başarıyor. Ağrı'nın daha iyi şeyler başaracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Fabrikada çalışan 19 yaşındaki Ebru Yaka ise tekstil sektöründe 1 yıldır çalıştığını belirterek, "Bu fabrikanın düzeni ve disiplini çok iyi. Severek yaptığım bir iş, maaşımız gününde yatar. Buradan kazandığım ücretle aileme katkı sunuyorum. Servis bizi sabah evin önünden alıyor, akşam da bırakıyor. Çalışanların çoğu zaten kadın. Ağrı'da maalesef kolay iş bulunmuyor. Tekstilde yılın 12 ayı çalışıyoruz." dedi.

Çalışanlardan Yunus Yıldırım da tekstil fabrikalarının istihdama önemli katkı sağladığını ve artık çalışmak için batı illerine gitmediğini ifade etti.

350 döndüğü imkanı sonra Yıllar devlet memleketi iş desteğiyle sunuyor Ağrı
devlet Yıllar desteğiyle iş imkanı döndüğü sunuyor 350 Ağrı
devlet Yıllar desteğiyle döndüğü gence sunuyor Ağrı
Ağrı
döndüğü desteğiyle memleketi Yıllar sunuyor imkanı gence 350 iş Ağrı
memleketi iş desteğiyle gence Yıllar sunuyor devlet 350 imkanı döndüğü Ağrı
desteğiyle memleketi imkanı devlet gence sonra iş döndüğü Yıllar 350 Ağrı
sunuyor imkanı gence memleketi Ağrı
Yıllar memleketi imkanı döndüğü Ağrı
döndüğü 350 memleketi sonra devlet desteğiyle imkanı sunuyor Ağrı
döndüğü sunuyor 350 sonra iş devlet memleketi Yıllar desteğiyle Ağrı
imkanı desteğiyle devlet gence döndüğü iş 350 Ağrı
imkanı memleketi sunuyor iş 350 gence sonra desteğiyle döndüğü Yıllar devlet Ağrı
sunuyor sonra Yıllar desteğiyle döndüğü gence iş devlet Ağrı
döndüğü gence iş desteğiyle sonra imkanı Yıllar Ağrı
gence memleketi iş sunuyor döndüğü imkanı Yıllar Ağrı
Ağrı
imkanı Yıllar 350 devlet sunuyor Ağrı
memleketi sunuyor Ağrı
Yıllar devlet iş Ağrı
Kaynak: AA