Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir'den 70 Yaşındaki Yusuf Timur'a Evlilik Desteği

Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir'in 16 Mayıs 2004'te Eleşkirt'in Yayladüzü beldesine yaptığı ziyarette, 70 yaşındaki Yusuf Timur yeniden evlenmek istediğini söyledi. Vali Yavuzdemir, uygun bir eş bulunması için mahalle muhtarına çalışma yapması talimatını verirken düğün masraflarını karşılayacağını açıkladı.

Metin Karip
Metin Karip
Editör
Yayınlanma
3 dakika Okuma Süresi
Abone Ol
Google
A- A+
A- A+

Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir, 16 Mayıs 2004 tarihinde suni tohumlama törenine katılmak üzere gittiği Eleşkirt ilçesine bağlı Yayladüzü beldesinde, eşini bir yıl önce kaybeden 70 yaşındaki Yusuf Timur'un yeniden evlenme isteğiyle karşılaştı. Yavuzdemir, Timur'a uygun bir eş bulunması için mahalle muhtarına talimat verdi.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde düzenlenen törene katılan Vali Yavuzdemir, mahalle girişinde bölgenin yaşlıları tarafından karşılandı.

Mahalle sakinleri, arkadaşları Yusuf Timur'un eşini bir yıl önce kaybettiğini ve yalnızlık çektiğini belirterek yeniden evlenmesine yardımcı olunmasını istedi.

Törenin Ardından Taleplerini Yenilediler

Vali Yavuzdemir, ilk görüşme sırasında konuyu daha sonra konuşacaklarını söyledi. Törenin tamamlanmasının ardından Yusuf Timur ve arkadaşları, evlilik konusundaki taleplerini yeniden dile getirdi.

Yusuf Timur ile sohbet eden Yavuzdemir, uygun bir eş bulunması için Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Necmettin Aktunç'un çalışma yapmasını istedi.

Vali Yavuzdemir, "Madem bu kadar evlenmek istiyorsun, söz seni evlendireceğim. Bu konuda muhtar gerekli çalışmaları yapsın. Yaşı yaşına, huyu huyuna uygun birini bulalım. Masraflarının tümünü karşılayacağım ve düğününde sağdıcın olacağım." dedi.

"Eşimi Kaybettikten Sonra Günler Geçmiyor"

Eşini bir yıl önce kaybettiğini anlatan Yusuf Timur, yalnızlığın kendisini olumsuz etkilediğini belirtti.

Timur, "Bir yıl önce eşimi kaybettim ve o günden sonra günlerim sanki hiç geçmiyor. En kısa zamanda evlenmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Muhtar Uygun Bir Eş Arayacak

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Necmettin Aktunç da Vali Yavuzdemir'in talimatının ardından Yusuf Timur'a uygun bir eş bulunması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Aktunç, "Valimiz talimat verdi. Biz de Yusuf Dede ile evlenebilecek birini arayacağız. Bulduğumuz takdirde güzel bir düğünle dünyaevine sokacağız." diye konuştu.

Kaynak: İHA

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor