Ağrı'da bir dershaneden çelik kasa çalınmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada 6 kişi yakalandı. Ağrı Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği iki ayrı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 5'i tutuklandı.

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kentte faaliyet gösteren bir dershaneden çelik kasa çalınması üzerine Ağrı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek olaya karıştığı belirlenen kişileri tespit etti.

Daha önce hırsızlık suçlarından sabıkaları bulunduğu belirtilen M.K., M.B., Y.E. ve S.Y. adlı şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda bu kişilere yardım ettiği belirlenen S.D. de gözaltına alındı.

Çalınan çekler inşaatta bulundu

Polis ekipleri, şüphelilerin yer göstermesiyle çelik kasa içerisindeki çeklere ulaştı. Çeşitli bankalara ait 17 adet ve toplam 74 bin 271 YTL cirolu çek, bir inşaatta ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından Y.E., Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen diğer 4 şüpheli ise tutuklanarak Ağrı M Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

PATNOS'TA DA KASA HIRSIZLIĞI AYDINLATILDI

Öte yandan Ağrı'nın Patnos ilçesinde de bir başka kasa hırsızlığı olayı çözüldü. Bir lokantanın kasasını soyduğu belirtilen S.Ç., polis ekiplerince yakalandı. Mahkemeye çıkarılan S.Ç. tutuklandı.

Kaynak: İHA