Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde böbreğinde çok sayıda taş tespit edilen hastaya yönelik zorlu bir taş cerrahisi başarıyla gerçekleştirildi.
Hastaneye başvuran ve daha önce açık, perkütan ve endoskopik yöntemlerle toplam 21 kez taş cerrahisi geçirdiği öğrenilen hastanın yapılan tetkiklerinde, böbreğinde toplam boyutu yaklaşık 6 santimetreyi bulan çok sayıda taş bulunduğu belirlendi.
Operasyon, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kayhan Tarım tarafından gerçekleştirildi. Cerrahi müdahale sırasında hastanın böbreğindeki taşların yaklaşık 295 parça halinde çıkarıldığı bildirildi.
Zorlu geçen ameliyatın ardından hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğu, tedavi sürecinin sorunsuz tamamlandığı belirtildi. Hasta, gerekli kontrollerin ardından güvenli şekilde taburcu edildi.