Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde gençlik merkezi gönüllüleri, antrenörler ve gençlik liderlerinden oluşturulan 14 kişilik gezici spor timi, Kovid-19 salgını nedeniyle spordan uzak kalan köy çocukları için köy köy dolaşarak çeşitli sportif faaliyetler düzenledi.

Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce oluşturulan ekip, gençlik merkezindeki spor malzemelerini köy okullarının bahçelerine ve spor yapmaya uygun alanlara taşıdı. Çocuklar, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun şekilde düzenlenen etkinliklere katıldı.

Çocuklar Farklı Spor Branşlarıyla Tanıştı

Gezici spor timinin düzenlediği etkinliklerde çocuklara başta akıl ve zekâ oyunları olmak üzere tenis, voleybol, basketbol ve atletizm branşlarında eğitim verildi.

Her gün farklı köyleri ziyaret eden ekip, çocukların kontrollü sosyal hayat sürecini hem eğlenceli hem de sağlıklı geçirmesine katkı sağladı. Sportif faaliyetlere katılan çocuklara çeşitli hediyeler de verildi.

Gençlik Merkezinin İmkânları Köylere Taşındı

Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sevim Şimşek Konyar, salgın döneminde özellikle köylerde yaşayan çocukların eskisi gibi spor yapamadığını belirtti.

Köy çocuklarını yeniden sosyal ve sportif faaliyetlerle buluşturmak amacıyla gençlik merkezinin bütün imkânlarını gezici spor timi aracılığıyla köylere taşıdıklarını ifade eden Konyar, şunları söyledi:

"Pandemi döneminde çocuklarımız evlerinden çok fazla çıkamadıkları için hem fiziksel hem de psikolojik açıdan yıprandılar. Bu nedenle biz de gönüllülerimiz, gençlik liderlerimiz ve antrenörlerimizle köy köy dolaşarak çocuklarımızı bu buhrandan kurtarmak istedik. Gençlik merkezindeki tüm materyalleri onların ayağına getirerek hem sportif faaliyetlere katılımlarını sağladık hem de akıl ve zekâ oyunlarıyla kendilerini yenilemelerine yardımcı olduk."

Etkinlikler Salgın Kurallarına Uygun Yapıldı

Konyar, çocukların kontrollü sosyal hayata alışmasını kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirterek faaliyetlerin sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun şekilde sürdürüldüğünü kaydetti.

"Uzun Bir Aradan Sonra Spor Yaptık"

Karabulak Yatılı Bölge Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Berfin Ertaş da salgın döneminde dışarı çıkamadıkları için sportif faaliyetlerden uzak kaldıklarını söyledi.

Gezici spor timi sayesinde uzun bir aranın ardından tenis, voleybol ve basketbol oynama imkânı bulduklarını anlatan Ertaş, düzenlenen etkinliklerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ağrı Doğubayazıt'ta 14 Kişilik Gezici Spor Timi Köy Çocuklarıyla Buluştu
Doğubayazıt'ta Gezici Spor Timi Köy Köy Dolaşıp Çocuklara Spor Yaptırıyor
Ağrı'da Gençlik Merkezinin Spor İmkânları Köy Çocuklarının Ayağına Götürüldü
Doğubayazıt Köylerinde Çocuklara Tenis, Voleybol ve Basketbol Eğitimi
Ağrı'da Köy Çocukları Gezici Spor Timiyle Yeniden Sahaya Çıktı
Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünden 14 Kişilik Gezici Spor Timi
Ağrı'da Köy Çocukları Gezici Spor Timiyle Yeniden Sahaya Çıktı
Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünden 14 Kişilik Gezici Spor Timi
Sevim Şimşek Konyar: Gençlik Merkezinin Tüm İmkânlarını Köylere Taşıyoruz
Doğubayazıt'ta Köy Çocukları Spor ve Zekâ Oyunlarıyla Moral Buldu
Doğubayazıt'ta Spor Salonu Olmayan Köyler Gezici Timle Sahaya Dönüştü
Kaynak: AA