AĞRI - Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı sırasında gruptan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan kadın dağcı Sevim Yılmaz Hasanova için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Pazar günü 5 kişilik grupla birlikte tırmanışa katılan Hasanova'nın, 4 bin 700 rakımda gruptan ayrılarak dönüşe geçtiği, daha sonra ise kendisinden haber alınamadığı öğrenildi.

AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma timlerinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalara profesyonel dağcılar da katılıyor. İl Özel İdaresi ekipleri ise arama faaliyetlerinin sürdürüldüğü bölgede iş makineleriyle yol açma çalışması gerçekleştiriyor.

Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri de bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplere kumanya desteği sağlıyor.

Yurdun en yüksek noktası olan 5 bin 137 rakımlı Ağrı Dağı'nda 22 Mart'ta başlayan tırmanışta yer alan Hasanova'nın bulunması için ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

Ağrı Dağı
Ağrı Dağı
Ağrı Dağı
Ağrı Dağı
Ağrı Dağı
Ağrı Dağı
Kaynak: AA