Ağrı’da, Türk Kızılay Ağrı Şubesi ile Genç Kızılay gönüllüleri iş birliğinde “Aşırı Sıcaklara Karşı Eylem Günü” kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.
Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan stantta, gönüllüler vatandaşlarla birebir iletişim kurarak aşırı sıcak havalarda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirme yaptı.
Etkinlikte, üzerine kare kod yerleştirilmiş su şişeleri dağıtıldı. Vatandaşlar, telefonlarıyla bu kodları okutarak sıcak hava dalgalarına karşı alınması gereken önlemleri dijital ortamda öğrenme imkânı buldu.
Gönüllüler, özellikle "bol su içilmesi, gölgede kalınması ve serin ortamlarda bulunulması" gibi temel tedbirleri vurguladı. Ayrıca, tansiyon ölçümü gibi sağlık kontrolleri de gerçekleştirilerek vatandaşların durumu yerinde takip edildi.
Türk Kızılay Ağrı Şubesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Aşırı sıcaklar sadece bunaltmaz, hasta da eder. Bugün Genç Kızılay gönüllülerimiz ile Ağrı Cumhuriyet Caddesi'nde halkımızı bilinçlendirdik" ifadeleri kullanıldı.


- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Ağrı'daki sondakika tüm Güncel Ağrı, Orhan Tatlı, Türk Kızılay Ağrı Şubesi ve Ağrı'da Genç Kızılay'dan Aşırı Sıcaklara Karşı Bilinçlendirme Etkinliği haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.