'Ammar' adlı kısa film, Prag Uluslararası Bağımsız Film Festivali'nde seçki listesine girdi.
Ağrı - Savaşlardan etkilenen mülteci ve göçmen çocukların sesi olmak amacıyla çekilen "Ammar" adlı kısa film, Prag Uluslararası Bağımsız Film Festivali'nde (Prague International Indie Film Festival) finale kaldı. Savaşta ölen çocukların hayatına değinen film, yurt içinde de birçok başarı ve derece elde etti. Filmin yönetmeni Ömer Bayram Oğuz, festival komitesinden tebrik mesajı aldıklarını söyledi. Oğuz, uluslararası bağımsız bir film festivalinde bu başarıyı elde ettikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, "Tüm ekip arkadaşlarımı kutlarım. Bizim amacımız, savaşların çocuklar üzerindeki etkisini sinema aracılığı ile dile getirmekti. Bugün elde ettiğimiz başarıdan dolayı mutluyuz" dedi.
Film, 2018 yılında Ağrı merkez, Doğubayazıt, Eleşkirt ve Patnos olmak üzere dört ayrı bölgede çekilerek tamamlandı.

- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Ağrı'daki sondakika tüm Güncel Ağrı, Doğubayazıt, Eleşkirt, Festival, Göçmen, Patnos ve Ağrı'da çekilen 'Ammar' filmi Prag'daki festivalin final listesine girdi haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.