AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı genelindeki ÖSYM sınav merkezi sayısının artırılması amacıyla yürüttükleri görüşmelerin sonuçlandığını ve Doğubayazıt ilçesinin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav merkezi olarak kabul edildiğini bildirdi.

Ağrı'da yalnızca il merkezinde bulunan ÖSYM sınav merkezinin ilçelere de yaygınlaştırılması için ÖSYM Başkanı Halis Aygün ile birçok kez görüşen Çelebi, girişimlerin ardından Doğubayazıt'ın da sınav merkezi kapsamına alındığını belirtti.

ÖSYM Sınavları Doğubayazıt'ta Yapılabilecek

Alınan kararla birlikte adaylar, ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlara Doğubayazıt'ta da girebilecek. Böylece ilçede ve çevresinde yaşayan adayların sınav için Ağrı merkeze veya başka şehirlere gitme ihtiyacının azaltılması hedefleniyor.

Ekrem Çelebi, ÖSYM'nin Temel Yeterlilik Testi (TYT), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), Yabancı Dil Sınavı (YDS), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) gibi çok sayıda sınav düzenlediğini hatırlattı.

"Bir Başka İlçemiz İçin de Çalışacağız"

Ağrı'da daha önce yalnızca il merkezinde ÖSYM sınav merkezi bulunduğunu ifade eden Çelebi, şu açıklamayı yaptı:

"Girişimlerimiz sonucu Doğubayazıt da sınav merkezi oldu. İnşallah önümüzdeki yıl, bir başka ilçemiz daha ÖSYM Sınav Merkezi olacak. Böylece hemşehrilerimizin, bu sınavlar için başka yerlere gitmesine gerek kalmayacak. Hayırlı olmasını diliyor, ÖSYM Başkanımız Sn. Halis Aygün'e teşekkürlerimi sunuyorum."

Doğubayazıt'ın sınav merkezi olarak kabul edilmesiyle öğrenciler ile kamu personeli adaylarının ÖSYM sınavlarına ilçede katılabilmesinin önü açıldı.

Kaynak: İHA