AĞRI - Ağrı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören 20 bin 351 kursiyer, sezon boyunca ürettikleri ürünleri "Öğrenme Şenliği"nde sergiledi.
Ağrı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu önünde mehteran takımı eşliğinde düzenlenen yürüyüşle başlayan şenliğe, il merkezi ve ilçelerde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerler katıldı. Yürüyüşe katılan kursiyerler, etkinliğin düzenlendiği Millet Bahçesi'ne geçti.
Şenlikte konuşan Ağrı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ahmet Aktaş, öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Ağrı'ya doğru dönüşüm gerçekleştirmek istediklerini söyledi.
Yetişkinlerin becerilerinin artırılması için çaba gösterdiklerini belirten Aktaş, "15 bin 92'si kadın olmak üzere 20 bin 351 kursiyerimizin emeklerine 28 stantta şahit olacaksınız. Kadın kursiyerlerimiz okuma yazmadaki azmini kanıtlamış olup 2 bin 805'i açılan 12 bin 408 kurs ile okur yazar olmuştur. Müdürlüğümüz bünyesinde açılan 18 ana sınıfı ile kursiyerlerimizin çocukları eğitime başlarken anneler hayat boyu öğrenme yolunda huzurlu adımlar atmışlardır. Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu okuma-yazma ve Sıfır Atık Projesi kapsamında açtığımız sıfır atık cam atölyeleri, metalden heykeller ve kumaştan elbiseler yapacak geleceğe temiz bir dünya bırakmak için çalışıyoruz." dedi.
Ağrı Valisi Süleyman Elban, eşi Beyza Elban, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, mehteran takımı ile karate kursundaki çocukların gösterisinin ardından şenliğin açılış kurdelesini kesti.
Süleyman Elban ve beraberindekiler, il merkezi ve 7 ilçede açılan kurslardan gelen kursiyerlerin hazırladığı 28 standı gezerek el emeği ürünleri inceledi.
Şenliğe stant açarak destek veren İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne ait drone, silah, malzeme, araçlar, narkotik ve arama kurtarma köpekleri ile tam teçhizatlı tim de ziyaretçilerin ilgisini çekti.
Perşembe gününe kadar sürecek şenliğin ilk gününde vatandaşlara Ağrı'nın geleneksel lezzetlerinden helise ve keşkek ikram edildi.








