12 yaşında, 3. Türkiye şampiyonluğu: Ağrılı güreşçi Berat Çelik'ten büyük başarı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinden 12 yaşındaki güreşçi Berat Çelik, İsmail Demirci U13 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda bir kez daha Türkiye birincisi oldu. Bu sonuçla kariyerindeki 3. Türkiye şampiyonluğuna ulaşan sporcu, Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda madalya hedeflediğini açıkladı.

Cemil Karip
Cemil Karip
Editör
Yayınlanma
2 dakika Okuma Süresi
Abone Ol
Google
A- A+
A- A+

AĞRI- Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki güreşçi Berat Çelik, İsmail Demirci U13 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda bir kez daha Türkiye birincisi olarak önemli bir başarı elde etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde güreşe başlayan Çelik, bu başarısıyla birlikte kariyerindeki 3. Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

HEDEF AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLUKLARI

Henüz minderlerde mağlubiyet yaşamayan Çelik, başarısında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Üç kere Türkiye şampiyonu oldum. Bu şampiyonluklarıma vesile olan herkese teşekkür ederim. Hedefim, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında madalya alarak ülkemi temsil etmek" dedi.

Güreşe olan ilgisinin Taha Akgül, Alperen Berber ve Rıza Kayaalp gibi başarılı sporcuları izleyerek başladığını belirten Çelik, "Onları izleyerek güreşe olan merakım daha da arttı. Büyük bir kariyerle bitirmeyi umuyorum" ifadelerini kullandı.

GÜNDE 4 SAAT ANTRENMAN

Yoğun bir antrenman programı uyguladığını belirten genç sporcu, "Günde dört saat antrenman yapıyorum. Takım arkadaşlarımın da büyük desteği oluyor" diye konuştu.

Ağrı'ya ve Türkiye'ye uluslararası alanda başarı kazandırmak istediğini vurgulayan Çelik, "Avrupa'da bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşı'mızı okutmak en büyük hayalim" dedi.

ANTRENÖRÜ: "ÖZEL YETENEKLİ BİR SPORCU"

Antrenör Adem Şahna, Çelik'in yeteneğine dikkat çekerek, "Berat özel yetenekli bir çocuk. Kısa sürede önemli başarılar elde etti" değerlendirmesinde bulundu.

Yaklaşık 5 yıllık çalışmanın meyvelerini almaya başladıklarını ifade eden Şahna, Çelik'in gelecekte uluslararası arenada Türkiye'yi temsil edebilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Şahna, "Disiplinini koruduğu takdirde olimpik düzeyde bir sporcu olacağına inanıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor