AĞRI - Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde çiftçilik yapan Abdulkadir Ardin, iş yoğunluğu nedeniyle tatile götüremediği ve yaz döneminde bahçede kendisine yardım eden çocukları için Ağrı Dağı manzaralı yüzme havuzu yaptı.
Ağrı Dağı eteklerindeki Örtülü köyünde 4 bin 500 ağaçlık meyve bahçesi oluşturan Ardin, sıcak havada bahçe işleriyle uğraşırken bunalan çocuklarının vakit geçirebilmesi için çorak topraklar üzerinde 5 metre yüksekliğinde havuz inşa etti.
Bahçedeki işlerde ailesiyle birlikte çalışan Ardin'in çocukları, havuzda yüzerek serinliyor.
AA muhabirine açıklamada bulunan çiftçi Abdulkadir Ardin, çorak arazide yaptıkları sondaj çalışmasıyla 41 metrede su bulduklarını, bu suyu hem bahçenin bakımı hem de havuz için kullandıklarını söyledi.
Çocuklarını tatile gönderme fırsatı bulamadıklarını belirten Ardin, "Çocuklarımızın sıkılıp kaçmamaları ve bize yardımcı olmaları için bu havuzu inşa ettim. Çocuklarımızla bu havuza beraber girip yüzüyoruz. Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı yapan turistler de dönüşte bu havuzda yüzmeden gitmiyor." dedi.
Havuzu görenlerin şaşırdığını ifade eden Ardin, "Ağrı Dağı manzaralı yüzme havuzunun olması çok güzel. Dünyada Ağrı Dağı'nı görmek isteyip de göremeyen çok sayıda insan var. Oysa çocuklarım ve ben havuzda yüzüp kafamızı sudan çıkardığımız gibi Ağrı Dağı'nı görüyoruz." diye konuştu.
Ardin, havuz için şimdiye kadar 150 bin lira harcadığını, çocuklarının Ağrı Dağı manzarasında yüzdüğünü anlattı.
Ardin'in 13 yaşındaki oğlu Hüseyin Ardin de tatile gidemedikleri için üzülmediklerini belirterek, "Havalar çok sıcak ve biz de havuzda yüzerek serinliyoruz. Babamız bize bu havuzu yaptığı için çok mutluyuz. Yüzerken gözümüzü açtığımızda Ağrı Dağı manzarasını görüyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.
Ardin'in 15 yaşındaki kızı Nurcan Ardin ise 6 yıldır bahçede babasına yardım ettiğini ve yaz tatilini burada geçirdiğini söyledi.
Doğanın huzur verdiğini dile getiren Nurcan Ardin, "Her gün bu havuzda yüzüyoruz. Ağrı Dağı'nın eteklerinde havuza girmek bizim için bir hayaldi. Bu sene havalar çok sıcak geçiyor. Havuza girip serinlemek bize ayrı bir zevk veriyor. Yaz aylarında burada bahçede kalıyoruz. Denizimiz olmayabilir ama havuzumuz var. Burada çok mutluyuz." dedi.












