Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Kağnılı köyünde, havaların ısınmasıyla eriyen kar sularının 10 Mayıs 2007'de oluşturduğu sel, köyde yaşamı olumsuz etkiledi. Kağnılı Köyü İlköğretim Okulu'nun bir bölümü sel sularıyla yıkılırken, öğrencilerin okulda bulunmaması olası bir can kaybının önüne geçti.
Sel nedeniyle köydeki birçok evde hasar meydana gelirken, köy yollarının bazı bölümleri de kullanılamaz hale geldi. Elektrik direklerinde ve ulaşım altyapısında ciddi tahribat oluştuğu bildirildi.
Okulun Bir Bölümünü Sel Suları Götürdü
Kağnılı Köyü Muhtarı Hasan Karahan, sel sularının köydeki ilköğretim okulunun bir kısmını yıktığını söyledi.
Karahan, okulda görev yapan öğretmenin yaklaşık 3 ay önce askere gitmesi nedeniyle öğrencilerin eğitim göremediğini, bu nedenle sel sırasında okulda kimsenin bulunmadığını belirtti. Öğrencilerin okulda olmamasının büyük bir facianın önüne geçtiğini ifade etti.
Öğrenciler Önce Öğretmensiz, Ardından Okulsuz Kaldı
Köydeki öğrencilerin öğretmenin askere gitmesinin ardından eğitimden uzak kaldığını belirten Karahan, selin okulda oluşturduğu hasarla birlikte öğrencilerin bu kez de okulsuz kaldığını dile getirdi.
Yaşanan durumun köydeki eğitim koşullarını daha da güçleştirdiği belirtildi.
Yaklaşık 100 Büyükbaş Hayvan Köye Getirilemedi
Sel yalnızca yerleşim alanlarında değil, hayvancılıkla uğraşan köylüler üzerinde de etkili oldu. Yaylada bulunan yaklaşık 100 büyükbaş hayvanın sel nedeniyle köye getirilemediği öğrenildi.
Muhtar Karahan, bazı hayvanların da sel sırasında telef olduğunu belirterek köylülerin önemli mağduriyet yaşadığını ifade etti.
Karahan, "Köyümüz büyük mağduriyet yaşamaktadır. Birçok hayvanımız telef oldu, yine birçok hayvanımız sel nedeni ile köye gelemiyor. Elektrik direkleri ve yollarda ciddi tahribat oluştu. Halen köyümüze müracaat etmemize rağmen bir destek gelmedi" dedi.
Evler, Yollar ve Elektrik Altyapısı Hasar Gördü
Kağnılı köyünde selin ardından bazı evlerde hasar oluşurken, yollar ile elektrik direklerinin de zarar gördüğü bildirildi.
Köy yönetiminin yaşanan hasarın ardından destek talebinde bulunduğu, ancak açıklamanın yapıldığı tarih itibarıyla köye herhangi bir yardım ulaşmadığı belirtildi.