Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde içme suyu sorununu gidermeye yönelik yürütülen şebeke yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, Adnan Menderes Mahallesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek şebeke ile su depolarında kullanılan malzemelere yönelik denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.
Taşdemir, göreve geldikleri ilk günden itibaren ilçenin içme suyu sıkıntısının giderilmesini öncelikli çalışmalar arasına aldıklarını ve bu kapsamda ilgili makamlarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.
İçme Suyu Şebekesinde Yenileme Sürüyor
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Taşdemir, hükümetten aldıkları destekle ilçedeki sorun ve eksiklikleri gidermeye başladıklarını söyledi.
Taşdemir, "Göreve geldiğimiz günden itibaren başlatmış olduğumuz görüşmeler neticesinde hükümetimizden aldığımız destekle ilçemizin sorunlarını ve eksiklerini hızlı bir şekilde gidermeye başladık. Bunların en önemlisi olan içme suyu sıkıntısını gidermek için yaptığımız çalışmalar içerisinde olan şebeke yenileme çalışmalarını da tamamlamak üzereyiz." dedi.
Şebeke ve Su Depolarındaki Malzemeler Denetleniyor
Çalışmaların yalnızca su sıkıntısını gidermeyi değil, içme suyunun sağlıklı şekilde musluklara ulaştırılmasını da amaçladığını belirten Taşdemir, kullanılan malzemelerin önemine dikkat çekti.
Taşdemir, "Halkımızın su sıkıntısın gidermekle birlikte içme suyumuzu sağlıklı bir şekilde musluklara ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu nedenle şebeke yenilemesinde ve su depolarımızda kullanılan malzemeler büyük önem arz ettiğinden, şebeke yenileme çalışmaları ile birlikte denetleme ve gözetleme çalışmalarımızı da tatil, mesai gözetmeksizin aralıksız bir şekilde sürdürmekteyiz." ifadelerini kullandı.
Sırada Üstyapı ve Çevre Düzenlemesi Var
Başkan İsmail Taşdemir, içme suyu şebekesine yönelik çalışmaların tamamlanmasının ardından ilçede üstyapı ve çevre düzenleme çalışmalarına başlanacağını bildirdi.