Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde Kaymakam Ercan Ateş, 11 Aralık 2009 tarihinde Taşlıçay Devlet Hastanesi'ne giderek H1N1, kamuoyunda bilinen adıyla domuz gribi aşısı yaptırdı. Ateş, ilçede o tarihe kadar herhangi bir domuz gribi vakasına rastlanmadığını belirtirken, salgın riskine karşı kamuya açık alanlarda dezenfeksiyon çalışmaları yapıldığını ve önlemlerin sürdürüldüğünü açıkladı.

Kaymakam Ateş, kendisinin ardından eşi ve çocuğuna da aşı yaptıracağını belirterek vatandaşlara, özellikle risk grubunda bulunan kişilere aşı olmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Ortak Kullanım Alanları Dezenfekte Edildi

H1N1 salgınına karşı ilçede alınan önlemler hakkında bilgi veren Ateş, Kaymakamlık ve bağlı birimler tarafından vatandaşların ortak kullanımındaki alanların dezenfekte edildiğini söyledi.

Tedbirlerin salgının ilk günlerinden itibaren uygulanmaya başlandığını ifade eden Ateş, çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Ateş, "Kaymakamlığımız ve bağlı birimlerimiz olarak halkın ortak kullanım alanlarını dezenfekte ettik. Gerekli tüm tedbirleri ilk günden itibaren almış durumdayız ve halen de devam etmekteyiz" dedi.

"Bugüne Kadar İlçemizde Vakaya Rastlanmadı"

Taşlıçay'da o tarihe kadar domuz gribi vakası görülmemesinin sevindirici olduğunu belirten Kaymakam Ateş, buna rağmen salgının ülke genelinde yayılması nedeniyle ilçenin de risk altında bulunduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ateş, "Bugüne kadar ilçemizde domuz gribi vakasına rastlanmadı, bu sevindirici bir durumdur. Ancak domuz gribi ülkemizde hızla yayılmakta olduğu için ilçemizin de risk altında olduğunu unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Risk Grubundaki Vatandaşlara Aşı Tavsiyesi

H1N1 aşısına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ateş, aşının diğer grip aşılarından farklı olmadığını belirterek, Dünya Sağlık Örgütü verilerine atıfta bulundu.

Ateş, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"H1N1 aşısının diğer grip aşılarından hiçbir farkı bulunmamaktadır. Bu aşının faydasının tek dozda bile yüzde 80'in üzerinde olduğu Dünya Sağlık Örgütü tarafından tescillendiğini biliyoruz. Yapılan aşılara güveniyoruz. O yüzden bütün risk gruplarının aşılanmasında fayda var diye düşünüyoruz. Bu nedenle tüm Taşlıçaylı vatandaşlarımıza, özellikle risk grubunda aşılanacak kesime gönül rahatlığıyla H1N1 aşısı yaptırmasını tavsiye ediyorum."

Kaymakam Ateş'in aşı yaptırmasıyla birlikte Taşlıçay'da H1N1'e karşı yürütülen koruyucu çalışmalar ve aşılama konusundaki bilgilendirme faaliyetleri kamuoyunun gündemine taşındı.

Kaynak: İHA