Taşlıçay'da Dolu Tarımı Vurdu: 4 Köyde Binlerce Dönüm Arazi Zarar Gördü

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde etkili olan gök gürültülü sağanak ve dolu, Çökelge, Yukarı Dumanlı, Gözücü ve Alakoçlu köylerindeki tarım arazilerine zarar verdi. Çökelge Köyü Muhtarı Hüsref Arslan, ekili ürünlerin dolu nedeniyle yok olduğunu belirterek çiftçilerin desteklenmesini istedi.

Metin Karip
Metin Karip
Editör
Yayınlanma
2 dakika Okuma Süresi

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde etkili olan gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı, Çökelge, Yukarı Dumanlı, Gözücü ve Alakoçlu köylerindeki tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Haziran ayının sonlarına doğru meydana gelen yağışların ardından binlerce dönüm arazide ekili ürünler zarar görürken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri hasar tespiti için sahaya çıktı.

Yağışlardan özellikle geçimini tarımdan sağlayan köylerdeki çiftçiler etkilendi. Dolu nedeniyle tarlalardaki ekili ürünlerin tamamen yok olduğu belirtilirken, mağdur olan üreticiler ilgili kurumlara başvurdu.

Çökelge Köyü Muhtarı Destek İstedi

Çökelge Köyü Muhtarı Hüsref Arslan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada köy halkının tamamının tarımla uğraştığını söyledi.

Dolu yağışının ekili ürünlere ciddi zarar verdiğini belirten Arslan, çiftçilerin yaşadıkları mağduriyet nedeniyle ilgili kurumlara başvurduklarını ifade ederek zarar gören üreticilere destek verilmesini istedi.

Hasar Tespit Ekipleri Arazide

Dolu ve sağanak yağışın ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli tüm personelin hasarın boyutunu belirlemek amacıyla köylerde görevlendirildiği bildirildi.

Ekiplerin Çökelge, Yukarı Dumanlı, Gözücü ve Alakoçlu köylerindeki tarım arazilerinde hasar tespit çalışması yürüttüğü belirtildi.

Kaynak: İHA

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor