Soğuk Zincir Kırıldı, Etiket Yoktu: Ağrı'da 415 Kilogram Sucuğa El Konuldu

Ağrı'da yöresel ürün stantlarına yönelik denetimde, etiketsiz olduğu ve soğuk zincir koşulları bozulmuş şekilde satışa sunulduğu belirlenen yaklaşık 415 kilogram sucuğa el konuldu. Ürünlerin imha edileceği, olayla ilgili yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

Cemil Karip
Cemil Karip
Editör
Yayınlanma
2 dakika Okuma Süresi

Ağrı'da Cumhuriyet Caddesi Zabıta Amirliği yanında kurulan yöresel ürün stantlarında gerçekleştirilen denetimde, etiketsiz ve soğuk zincir koşulları bozulmuş şekilde satışa sunulan yaklaşık 415 kilogram sucuk tespit edildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ile kolluk kuvvetlerinin yürüttüğü resmi kontrol sonucunda ürünlere imha edilmek üzere el konuldu.

Yöresel Ürün Stantları Denetlendi

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre ekipler, Cumhuriyet Caddesi'nde faaliyet gösteren yöresel ürün stantlarında gıda denetimi gerçekleştirdi.

Müdürlük personeli ve kolluk kuvvetlerinin katıldığı kontrolde, satışa sunulan sucukların etiket taşımadığı ve soğuk zincirin kırıldığı belirlendi.

415 Kilogram Ürün Güvenilir Olmayan Gıda Sayıldı

Denetimde tespit edilen yaklaşık 415 kilogram sucuk, gıda güvenliği ve halk sağlığı açısından "güvenilir olmayan gıda" kapsamında değerlendirildi.

Söz konusu ürünlere piyasaya sunulmasını önlemek ve imha edilmesini sağlamak amacıyla el konulduğu bildirildi.

Yasal İşlem Başlatıldı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün açıklamasında, "Gıda güvenliği ve halk sağlığını tehdit eden söz konusu ürünler, 'güvenilir olmayan gıda' kapsamında değerlendirilerek imha edilmek üzere el konuldu." ifadelerine yer verildi.

Olayla ilgili olarak 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Etiketsiz ve Soğuk Zinciri Kırılmış 415 Kilogram Sucuğa El Koydu

Ağrı'da Etiketsiz ve Soğuk Zinciri Kırılmış 415 Kilogram Sucuğa El Konuldu

Kaynak: AA

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor