Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanan "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında Ağrı'nın Patnos ilçesinde çocuklara yönelik yüzme eğitimleri yıl boyunca sürdürülüyor. Patnos Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda ocak ayından bu yana 1.189 öğrenciye uzman antrenörler eşliğinde eğitim verildi.

Patnos Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatih Alpaslan, projenin temel amacının yüzme sporunu yaygınlaştırmak ve çocukların güvenli bir ortamda yüzme öğrenmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Ocak Ayından Bu Yana 1.189 Öğrenci Eğitim Aldı

Eğitimlerin yıl boyunca kesintisiz devam ettiğini aktaran Alpaslan, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yürütülen 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi kapsamında yarı olimpik yüzme havuzumuzda ocak ayından itibaren 1.189 öğrencimize yüzme eğitimi verdik. Eğitimlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Amacımız, yüzme bilmeyen hiçbir çocuğumuzun kalmamasıdır." dedi.

Çocuklar Yaz Tatilini Sporla Değerlendiriyor

Yaz döneminde düzenlenen yüzme programlarının çocuklardan yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Alpaslan, eğitimlerle çocukların hem eğlenceli vakit geçirdiğini hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlayan bir spor dalıyla tanıştığını söyledi.

"Yazın enerjisini suyla buluşturuyoruz" anlayışıyla sürdürülen çalışmalarda çocuklara güvenli bir ortamda temel yüzme teknikleri öğretilirken spor disiplini kazanmaları da amaçlanıyor.

Havuz Haftanın 6 Günü Açık

Patnos Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun haftanın 6 günü hizmet verdiğini belirten Alpaslan, çocuklara yönelik eğitimlerin düzenli şekilde devam ettiğini, yetişkin vatandaşlar için de ayrı halk seansları oluşturulduğunu kaydetti.

Program kapsamında haftanın 2 günü kadınlara, 2 günü erkeklere yönelik halk seansları düzenlenirken kalan günler çocukların yüzme eğitimlerine ayrılıyor.

Hedef Daha Fazla Çocuğa Ulaşmak

Patnos Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, proje kapsamında daha fazla çocuğun yüzme öğrenmesini ve ilçedeki spor kültürünün gelişmesini hedefliyor.

Yetkililer, aileleri çocuklarını yüzme eğitimlerine yönlendirmeye davet ederken yüzmenin sağlık açısından faydalarının yanı sıra çocuklara kazandırılması gereken önemli bir yaşam becerisi olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: İHA