Ağrı'nın Patnos ilçesinde, Patnos L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda annelerinin yanında kalan 0-6 yaş arasındaki çocukların sosyal hayata uyumlarını desteklemek amacıyla kütüphane etkinliği düzenlendi. Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki iş birliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen programda çocuklar kitaplarla tanıştı, oyunlar oynadı ve farklı etkinliklerle güzel vakit geçirdi.
Çocuklar İlçe Halk Kütüphanesine Getirildi
Çocukların cezaevi koşullarından olumsuz etkilenmemesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, Cezaevi Savcısı Emin Burak Sürezli, Cezaevi Müdürü Burak Merkan Ünlü ve eğitimden sorumlu 2. Müdür Berna İlbeği'nin öncülüğünde etkinlik programı hazırlandı.
Ceza infaz kurumunda anneleriyle kalan çocuklar, görevliler eşliğinde Patnos İlçe Halk Kütüphanesi'ne getirildi.
Kitaplarla Tanışıp Oyunlar Oynadılar
Kütüphaneyi gezen çocuklara kitaplar tanıtıldı. Programda çocuklar boyama etkinliğine katıldı, yapbozlarla oynadı ve bowling etkinliğinde eğlenceli vakit geçirdi.
Eğitici ve sosyal içerikli etkinliklerle çocukların farklı ortamları tanımaları ve gelişimlerine katkı sağlanması hedeflendi.
Toplumla Bağlarının Korunması Amaçlanıyor
Proje kapsamında, annelerinin yanında cezaevinde kalan çocukların sosyal, zihinsel ve duygusal gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.
Düzenlenen etkinliklerle çocukların toplumdan kopmamaları, sosyal hayata uyum sağlamaları ve yaşıtlarına benzer etkinliklere katılmaları hedefleniyor.
