Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde, Kars'ta 9 yaşındaki Mert'in ölümünün ardından çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici eğitim çalışması başlatıldı. Taşlıçay Emniyet Amiri Deniz Yılmaz tarafından hazırlanan "Farkındayım Aldanmam" projesi kapsamında ilçedeki anaokulu ve ilkokullarda öğrenim gören 800 öğrenciye 4 gün boyunca uygulamalı eğitim verildi.
Eğitimlerde çocuklara, kaybolduklarını fark ettiklerinde ya da tanımadıkları kişilerin kendilerine yaklaşması halinde nasıl hareket etmeleri gerektiği anlatıldı.
Çocuklara Uygulamalı Güvenlik Eğitimi
Taşlıçay Emniyet Amiri Deniz Yılmaz, öğrencilere günlük hayatta karşılaşabilecekleri risklere karşı alınabilecek önlemleri uygulamalı olarak gösterdi.
Yılmaz, çocuklardan anne ve babalarının telefon numaralarını ezberlemelerini, mümkünse iletişim bilgilerini bir kağıda yazarak üzerlerinde bulundurmalarını istedi.
Öğrencilere tanımadıkları kişilerden para, oyuncak, yiyecek, içecek veya herhangi bir hediye almamaları gerektiğini anlatan Yılmaz, yabancı kişilerin çağrısına uymamaları, araçlarına binmemeleri, evlerine veya iş yerlerine gitmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.
"Arkadaşlarınızdan Ayrılmayın"
Çocukların tek başlarına oyun oynamamaları ve arkadaşlarından ayrılmamaları gerektiğini belirten Yılmaz, ıssız yollar, boş parklar ve terk edilmiş binalar ile çevrelerinden uzak durmalarını istedi.
Mümkün olduğunca aydınlık ve kalabalık alanlarda bulunulması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, çocuklara evde yalnız olduklarında kapıyı yabancılara açmamaları ve telefonda tanımadıkları kişilere kendileri ya da aileleri hakkında bilgi vermemeleri gerektiğini de anlattı.
Tehlike Anında Yardım İstenmesi Anlatıldı
Eğitimde öğrencilere sigara, alkol veya bağımlılık yapan diğer maddelerin teklif edilmesi halinde bunları kabul etmemeleri gerektiği de aktarıldı.
Yılmaz, takip edilme, taciz edilme veya kaçırılmaya çalışılma gibi durumlarda çocukların hızla ortamdan uzaklaşmaları, gerekirse bağırarak yardım istemeleri gerektiğini söyledi.
Böyle bir durumda polise, aileye veya öğretmene haber verilmesinin önemine değinen Yılmaz, şüpheli kişinin görünüşüne dikkat edilmesini, varsa kullandığı aracın plakasının hatırlanmaya çalışılmasını istedi.
Çocukların zor durumda kaldıklarında polis, güvenlik görevlileri veya yakın çevredeki iş yerlerinden yardım isteyebileceklerini belirten Yılmaz, emniyet birimlerinin kendilerine en kısa sürede yardımcı olacağını ifade etti.
800 Öğrenciye 4 Gün Boyunca Eğitim
"Farkındayım Aldanmam" projesi kapsamında Taşlıçay'daki 800 anaokulu ve ilkokul öğrencisine dört gün boyunca koruyucu ve önleyici güvenlik eğitimi verildi.











Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.