AĞRI - Ağrı Valiliğince hayata geçirilen KODLAĞRI Projesi kapsamında eğitim alan Aşkale köyü Ahmet Alagöz Ortaokulu öğrencileri, robotik ve kodlama alanında çeşitli çalışmalar yaptı.
Ağrı Valisi Süleyman Elban tarafından başlatılan ve kısa sürede il genelinde uygulanan proje kapsamında, anaokulundan lise son sınıfa kadar 107 bin 150 öğrenciye robotik ve kodlama eğitimi verildi.
İl merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Aşkale köyünde bulunan Ahmet Alagöz Okulunda da eğitim öğretim sezonu boyunca bilişim teknolojileri öğretmeni Ensar Feyzullah İnce tarafından kodlama dersleri verildi.
Robotik ve kodlama eğitimi alan öğrenciler, hayallerindeki projeleri kodlayarak çeşitli çalışmalar ortaya koydu.
Okul Müdürü Cengiz Polat, AA muhabirine, köydeki öğrencilere verilen kodlama eğitimlerinden memnun olduklarını ve eğitimlerin verimli geçtiğini söyledi.
Anaokulu, ilkokul ve ortaokulda eğitim gören 304 öğrencinin kodlama eğitimi aldığını belirten Polat, "Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve okul idaresi olarak hiç yılmadan 304 öğrencimize kodlama eğitimi vermekteyiz. Projemizin iyi bir şekilde hayata geçirileceğini umuyorum." dedi.
Müdür Yardımcısı Ali Ulutaş da imkanların kısıtlı olduğu köyde öğrencilerin önemli projeler hazırladığını ifade etti.
Ulutaş, KODLAĞRI Projesi'ni başlatan Ağrı Valisi Süleyman Elban'a, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin'e ve Temel Eğitim Şube Müdürü Selahattin Bilgiç'e teşekkür etti.







