AĞRI - Ağrı’da kar ve yağmur sularıyla beslenen mendereslerin bulunduğu ovalar, ilkbahar yağışlarıyla birlikte yeşile büründü.

İl merkezine yaklaşık 45 kilometre mesafedeki Aşağıkent ile Ortakkent köyleri arasında yer alan menderesler, artan yağışlarla birlikte su seviyesini yükseltti. Bu durum, çevredeki ovaların canlanmasına katkı sağladı.

Bu yıl ilkbahar döneminde geçen yıla göre daha etkili olan yağışlar, akarsuların debisini artırırken, mendereslerin bulunduğu alanlarda yeşil örtünün oluşmasına neden oldu.

Dron ile görüntülenen bölgede, mendereslerin oluşturduğu doğal yapı dikkat çekti. Yöredeki çiftçilerin, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını mendereslerin çevresindeki otlaklara çıkardığı gözlendi.

Mendereslerin bulunduğu ovaların, bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerine katkı sunduğu belirtildi.

Ağrı'da mendereslerin bulunduğu ovalar yeşile büründü1
Ağrı'da mendereslerin bulunduğu ovalar yeşile büründü2
Ağrı'da mendereslerin bulunduğu ovalar yeşile büründü3
Ağrı'da mendereslerin bulunduğu ovalar yeşile büründü4
Ağrı'da mendereslerin bulunduğu ovalar yeşile büründü5
Ağrı'da mendereslerin bulunduğu ovalar yeşile büründü6
Ağrı'da mendereslerin bulunduğu ovalar yeşile büründü7
Ağrı'da mendereslerin bulunduğu ovalar yeşile büründü8
Ağrı'da mendereslerin bulunduğu ovalar yeşile büründü9
Ağrı'da mendereslerin bulunduğu ovalar yeşile büründü10
Ağrı'da mendereslerin bulunduğu ovalar yeşile büründü11
Kaynak: AA