Kar ve soğuk etkisi: Yaban domuzları Patnos ilçe merkezine indi
Ağrı’nın Patnos ilçesinde etkili olan yoğun kar ve soğuk hava, yaban hayatını ilçe merkezine taşıdı. Selahaddin Eyyübi Mahallesi’nde cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, yaban domuzlarının ana caddelerde dolaştığı görüldü.
Ağrı’nın Patnos ilçesinde, yaban domuzlarının ilçe merkezine indiği anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Selahaddin Eyyübi Mahallesi Kanuni Caddesi üzerinde çekilen görüntülerde, domuzların cadde boyunca dolaştığı yer aldı.
Vatandaşların paylaştığı bilgilere göre, son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava koşulları yaban hayatını olumsuz etkiledi. Doğal yaşam alanlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban domuzlarının, besin arayışıyla yerleşim alanlarına kadar indiği belirtildi.
Görüntülerde, aç kaldıkları değerlendirilen domuzların ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda dolaştığı görülürken, durumun bazı vatandaşlarda şaşkınlık ve güvenlik endişesi oluşturduğu ifade edildi.

Kaynak: İHA






Yorumlar 0
Yorum yap
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.