İstanbul merkezli Asya Dağcılık Spor Kulübü, Türkiye'nin en yüksek noktası olan 5 bin 137 metre rakımlı Ağrı Dağı'nda zirve tırmanışı yaptı. Kulüp Başkanı Murat Ali Koç ve Antrenör Nejdet Bozkurt'un liderliğinde gerçekleştirilen tırmanışa katılan 19 sporcu, sert rüzgar ve düşük sıcaklıklara rağmen zirveye ulaşmayı başardı.

Tırmanış 3 bin 300 metrede başladı

Dağcılar, tırmanış sürecine 3 bin 300 metre rakımlı kamp alanında hazırlık yaparak başladı. Ekip, burada yapılan hazırlıkların ardından 4 bin 200 metredeki ikinci kamp noktasına geçti.

İkinci kamp alanında bir gece geçiren sporcular, sabahın erken saatlerinde zirve yürüyüşüne başladı.

19 sporcu zirveye ulaştı

Zorlu hava şartları altında ilerleyen ekip, Ağrı Dağı'nın 5 bin 137 metrelik zirvesine ulaştı. Zirve tırmanışını tamamlayan dağcılar, aynı gün içerisinde güvenli şekilde 3 bin 300 metre kamp alanına geri döndü.

Sert rüzgar ve düşük sıcaklıkla mücadele ettiler

Tırmanış boyunca dağcılar sert rüzgarlar ve düşük sıcaklıklarla karşılaştı. Buna rağmen ekip, planlanan rotayı tamamlayarak zirveye ulaşmanın gururunu yaşadı.

Murat Ali Koç: "Ağrı Dağı her dönem zorlu"

Tırmanışla ilgili değerlendirmelerde bulunan Asya Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Murat Ali Koç, Ağrı Dağı'nın her dönem zorlu tırmanışlarla zirvesine ulaşılan bir dağ olduğunu belirtti.

Koç, "Ağrı Dağı her dönem zorlu tırmanışlar sonucu zirvesine ulaşılan bir dağ. Türkiye'nin en yüksek noktası. Kulüp olarak yaz ve kış aylarında her yıl mutlaka bir tırmanış gerçekleştiriyoruz. Elbette kış şartları çok daha zorlu. Daha önce kış mevsiminde de zirveye tırmandım. Ancak yaz tırmanışları kışa kıyasla daha elverişli geçiyor." dedi.

Kulüp düzenli faaliyetlerini sürdürüyor

Asya Dağcılık Spor Kulübü'nün doğa sporlarına yönelik faaliyetlerini düzenli olarak sürdürdüğü belirtildi. Kulübün Ağrı Dağı tırmanışı da bu kapsamda gerçekleştirilen faaliyetler arasında yer aldı.

Ağrı Dağı'nın Türkiye'nin en yüksek noktası olması, bölgedeki tırmanışları dağcılık açısından önemli hale getiriyor. İstanbul'dan gelen 19 sporcunun zirveye ulaşması, hem kulüp faaliyeti hem de Ağrı Dağı'ndaki tırmanış rotaları açısından dikkat çeken bir başarı olarak öne çıktı.

Kaynak: İHA