AĞRI - Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı üzerinde oluşan gökkuşağı, dikkat çekici manzaralar oluşturdu.
Osmanlı Devleti'nin Lale Devri'nde inşa edilen ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli tarihi yapıları arasında yer alan sarayın bulunduğu tepede, yağmurun ardından güneşin açmasıyla gökkuşağı görüldü.
Yaklaşık 1900 rakımlı tepede yer alan sarayı çevreleyen gökkuşağı, bölgeye gelenler için kartpostallık görüntüler sundu.
Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan İshak Paşa Sarayı, 116 odası, türbe, cami, surlar ile iç ve dış avluları barındırıyor.
UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi yapı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir süre ziyarete kapatılmıştı.


