Ağrı İMKB Gazi İlkokulunda eğitim gören 2-D sınıfı öğrencileri, Hayat Bilgisi dersinde dile getirdikleri uçak merakının ardından öğretmenleri Aydan Nur Batuk'un düzenlediği geziyle Ahmed-i Hani Havalimanını ziyaret etti. Daha önce uçak görmeyen öğrenciler, havalimanındaki işlemleri yakından inceleyip kısa süreliğine uçağa binerek hayallerini gerçekleştirdi.

Gezi fikri, sınıf öğretmeni Aydan Nur Batuk'un Hayat Bilgisi dersinde "ülkeler" konusunu işlediği sırada öğrencilerin daha önce uçak görmediklerini söylemesi üzerine ortaya çıktı.

Öğrencilerinin merakından etkilenen Batuk, Ağrı Havalimanı yetkilileriyle iletişime geçerek gerekli izinleri aldı ve gezi programını hazırladı.

İlk Kez Yürüyen Merdiven Kullandılar

Büyük bir heyecanla havalimanına gelen öğrenciler, burada ilk kez yürüyen merdivenle karşılaştı. Çocuklar, öğretmenleri ve havalimanı çalışanlarının yardımıyla yürüyen merdiveni kullanarak üst kata çıktı.

Uçağın gelişini bekleyen öğrencilere havalimanında yürütülen çalışmalar ve yolcuların uçuş öncesinde yaptığı işlemler anlatıldı. Verilen bilgileri dikkatle dinleyen çocuklara temsili uçak biniş kartları dağıtıldı.

Öğrenciler, yolcuların uçağa nasıl kabul edildiği ve biniş sürecinin nasıl gerçekleştirildiği konusunda da bilgi aldı.

Uçağın İnişini Heyecanla İzlediler

Havalimanı sahasında uçağın inişini izleyen öğrenciler, kendilerine yaklaşan uçağa el sallayarak sevinçlerini gösterdi. Uçaktan inen yolcuları selamlayan çocuklar, daha sonra kısa süreliğine uçağın içine alındı.

İlk kez uçak kabinine giren öğrenciler, koltuklara oturarak çevreyi inceledi. Kabin görevlileri öğrencilere uçak içindeki bölümler hakkında bilgi verdi.

Pilot ve kabin görevlileriyle sohbet eden çocuklar, uçağın kokpitini de görme fırsatı buldu.

"Ağrı Dışında Keşfedilecek Bir Dünya Olduğunu Göstermek İstedim"

Öğrencilerinin ufkunu geliştirmek ve daha önce görmedikleri bir uçağı yakından tanımalarını sağlamak amacıyla geziyi düzenlediğini belirten öğretmen Aydan Nur Batuk, çocukların büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Birçok öğrencisinin Ağrı dışında başka bir şehir görmediğini ifade eden Batuk, gezi fikrinin ortaya çıkışını şöyle anlattı:

"Hayat Bilgisi dersinde ülkeler konusunu işlerken bir öğrencim, 'Öğretmenim ben Ağrı'da doğdum, Ağrı'da büyüdüm. Hiç buradan uzaklara gitmedim. Çarşıya bile bazen gidiyorum. Acaba ben de büyüyünce farklı yerlere gidebilecek miyim?' dedi. Bu sözler çok içime işledi."

Öğrencilerin hayal dünyasını geliştirmek için neler yapabileceğini düşündüğünü belirten Batuk, Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanının Türkiye'ye ve dünyaya açılan bir kapı olduğunu düşünerek gezi düzenlemeye karar verdiğini kaydetti.

Cafer Canşi Organizasyona Destek Verdi

Batuk, Köy Okulları Yardım Projesi kapsamında yaptığı çalışmaları takip ettiği Cafer Canşi ile iletişim kurmasının ardından organizasyonu gerçekleştirme fırsatı bulduklarını söyledi.

Programa katkı sağlayanlara teşekkür eden Batuk, "Emeği geçen başta Ağrı Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Faruk Tekin olmak üzere tüm havalimanı çalışanlarına ve sevgili Cafer Canşi'ye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

İMKB Gazi İlkokulu öğrencileri, havalimanındaki gezi sayesinde uçuş sürecini uygulamalı olarak öğrenirken ilk kez bir uçağın içine girmenin mutluluğunu yaşadı.

Kaynak: İHA