Ağrı'da Kızılay gönüllüleri, koronavirüs vakalarındaki artışı önlemek amacıyla uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması sırasında ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken engelli, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara destek oldu. Ağrı merkez ve ilçelerindeki evleri tek tek ziyaret eden ekipler, temel ihtiyaç malzemelerini vatandaşlara ulaştırdı.

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda ülke genelinde uygulanan kısıtlama nedeniyle dışarı çıkamayan ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi, temizlik malzemesi ve su dağıtıldı. Kızılay gönüllüleri, ziyaret ettikleri evlerdeki çocuklara da oyuncak hediye etti.

Yardımlar Kapı Kapı Ulaştırıldı

Kızılay ekipleri, tek başına yaşayan yaşlılar, engelliler ve kendilerine yardımcı olacak yakını bulunmayan vatandaşların evlerine giderek ihtiyaçlarını teslim etti.

Yardımların Kızılay'a üye hayırseverlerin katkılarıyla karşılandığı belirtildi.

"Pandemi Sürecinde Desteklemeye Devam Edeceğiz"

Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, kısıtlamaların ihtiyaç sahibi vatandaşların günlük yaşamını daha da zorlaştırdığını söyledi.

Tatlı, "Koronavirüs pandemisinden dolayı sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bizler de Kızılay Ağrı Şubesi olarak cumartesi ve pazar günü için ilan edilen sokağa çıkma yasağından dolayı ilimizde tek başına yaşayan yaşlı, engelli ve hiç kimsesi olmayan vatandaşlarımıza gıda kolisi, temizlik malzemeleri ve su gibi temel ihtiyaçları giderebilecek yardımları ulaştırdık." dedi.

Yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşadığını ifade eden Tatlı, yardımların Ağrı merkez ve ilçelerinde sürdürüleceğini belirtti.

Tatlı, "Bu tür durumlarda hayat bu vatandaşlarımız için çok daha zor bir hâl alıyor. Temel ihtiyaçlarını karşılama noktasında çok fazla sıkıntı yaşıyorlar. Bizler de Kızılay gönüllüleri olarak Ağrı merkez ve ilçelerinde bulunan yardıma muhtaç vatandaşlarımızı pandemi sürecinde sürekli desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Günde 3 Binden Fazla Kişiye Sıcak Yemek

Ağrı'da günlük 3 binin üzerinde kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını aktaran Tatlı, sıcak yemek verilemeyen vatandaşlara ise gıda desteğinde bulunduklarını kaydetti.

Tatlı, Kızılay gönüllülerinin pandemi süreci boyunca yardıma muhtaç vatandaşların yanında olmayı sürdüreceğini bildirdi.

Ağrı'da Kızılay Gönüllüleri İhtiyaç Sahiplerine Gıda Kolisi Dağıttı
Ağrı'da Hafta Sonu Kısıtlamasında Yaşlı, Engelli ve Kimsesizlere Destek
Ağrı Merkez ve İlçelerinde İhtiyaç Sahiplerine Gıda ve Temizlik Malzemesi Ulaştırıldı
Ağrı'da Kısıtlama Nedeniyle Evden Çıkamayan Vatandaşlara Kızılay Desteği
Ağrı'da Kapı Kapı Gezen Kızılay Ekipleri Temel İhtiyaçları Karşıladı
Ağrı Kızılay Şubesinden Yaşlı, Engelli ve Kimsesiz Vatandaşlara Gıda Desteği
Kaynak: İHA