Ağrı'da öğrenciler, "Uçurtmalar Vurulmasın Gökyüzü Çocuklara Kalsın" etkinliği kapsamında Gazzeli çocuklar için Türk ve Filistin bayraklı uçurtmaları gökyüzüne bıraktı.
Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan etkinlik, Ağrı Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, etkinlik için Abide Meydanı'nda bir araya geldi.
Vali Önder Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulhaluk Çakan ve öğrenciler, Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde Millet Bahçesi'ne yürüdü. Öğrenciler burada Gazzeli çocuklar için uçurtma uçurdu.
Vali Yardımcısı Tarık Buğra Seyhan, etkinlikte yaptığı konuşmada zulme uğrayan Filistinliler için bir araya geldiklerini belirtti.
Katılan öğrencilere teşekkür eden Seyhan, tüm Müslümanların ortak duasının zulmün bir an önce sona ermesi olduğunu söyledi. Seyhan, Filistin'in özgürlüğüne kavuşması için dua ettiklerini, Gazze'deki çocukların da Türkiye'deki çocuklardan farkı olmadığı bilinciyle onları anmayı görev bildiklerini ifade etti.







Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.