Dosso Dossi Fashion Show'un 2020-21 Kış Kreasyonu Dijital Platform Defilesi, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayı'nda gerçekleştirilen çekimlerle başladı. Yeni tip koronavirüs tedbirleri nedeniyle halka kapalı düzenlenen organizasyonda, aralarında Demet Şener Küpeli, Deniz Akkaya ve eski Türkiye güzellerinin de bulunduğu 22 kadın ile 6 erkek manken podyuma çıktı.
İshak Paşa Sarayı Doğal Podyuma Dönüştü
Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan İshak Paşa Sarayı, defilenin açılış çekimlerine ev sahipliği yaptı.
Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin seçkin örnekleri arasında gösterilen, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan tarihi sarayın ikinci avlusu organizasyon için doğal sahne olarak kullanıldı.
Defilenin, moda çekimlerine Kovid-19 tedbirleri kapsamında ara veren Dosso Dossi Fashion yönetimi tarafından bölgenin turizm potansiyeline dikkati çekmek ve doğdukları coğrafyaya katkı sunmak amacıyla Doğubayazıt'ta düzenlendiği belirtildi.
28 Manken Üç Saat Boyunca Çekim Yaptı
Organizasyona Demet Şener Küpeli, Deniz Akkaya, Şevval Şahin, Buse İskenderoğlu, Ecem Çırpan, Simay Rasimoğlu, Pınar Tartan, Büşra Turan ve Yiğit Markus Aral'ın da aralarında bulunduğu mankenler katıldı.
Toplam 22 kadın ve 6 erkek manken, sarayın ikinci avlusunda yaklaşık üç saat boyunca bir markanın yeni kış kreasyonunu tanıttı.
Defile 50'den Fazla Ülkede Yayımlanacak
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan 116 odalı İshak Paşa Sarayı'nda yapılan çekimlerin, 50'den fazla ülkede dijital platformlar aracılığıyla yayımlanacağı açıklandı.
Kovid-19 salgını nedeniyle halka kapalı gerçekleştirilen organizasyonu izleyebilen az sayıdaki ziyaretçi ise mankenlerle sohbet ederek öz çekim yaptı.
"Bölgenin Güzelliklerini Sunmak İstedik"
Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, doğduğu coğrafyada böyle bir etkinlik gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
İshak Paşa Sarayı, Ağrı Dağı ve Nuh'un Gemisi'nin görülmesi gereken yerler olduğunu belirten Eraslan, şu ifadeleri kullandı:
"Buradan Paris'e, çok uzak noktalara gidip seyahatler yapıyoruz ancak gözümüzün önündeki yerleri görmüyoruz. Buraların da ilgi görmesi adına bu etkinliği yaptık. Modanın gücünü kullanarak buradaki kültürel ve doğal güzellikleri sunmak istedik."
Eraslan, koleksiyonunda bulunan İtalyan ressamlara ait eserleri bölgede sergileyebileceğini ve farklı kültürel faaliyetler de düzenlemek istediğini belirtti.
Mankenlerden İshak Paşa Sarayı'na Övgü
Deniz Akkaya, Ağrı Dağı ile İshak Paşa Sarayı'nın tarihi atmosferinden etkilendiğini belirterek daha önce bölgeyi görmemiş olmaktan üzüntü duyduğunu söyledi.
Akkaya, "Ne kadar büyüleyici bir mekân. İçerisinde bulunurken insanın tüyleri diken diken oluyor. Çok özel bir yer" dedi.
Pandemi sürecinde yurt dışı seyahatlerinin azalmasının Türkiye'deki doğal ve tarihi güzellikleri daha yakından tanımaya imkân sağladığını ifade eden Akkaya, İshak Paşa Sarayı'nın farklı bir dokuya sahip olduğunu dile getirdi.
Demet Şener Küpeli de Türkiye'de İshak Paşa Sarayı gibi önemli tarihi alanların bulunduğunu ve bu değerlerin daha fazla tanıtılması gerektiğini belirtti.
Çekimler Üç Gün Sürecek
Üç gün sürmesi planlanan defile çekimlerinin Ağrı Dağı, Meteor Çukuru ve Doğubayazıt'taki diğer turizm alanlarında devam edeceği bildirildi.














