Doğubayazıt'ta Tır Dorsesinde 4 Bin 450 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'nda durdurulan bir tırda 4 bin 450 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Malzemelerin arasına gizlenen bandrolsüz sigaralarla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Metin Karip
Metin Karip
Editör
Yayınlanma
2 dakika Okuma Süresi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, Gürbulak Sınır Kapısı'ndan giriş yapan bir tırda kaçak sigara ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ve Gürbulak Gümrük Muhafaza ekiplerinin ortak çalışmasıyla durdurulan tırın dorsesinde yapılan aramada, malzemelerin arasına gizlenmiş 4 bin 450 paket bandrolsüz sigara bulundu.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamaya göre operasyon, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütüldü.

Gürbulak'ta ortak kaçakçılık çalışması

Ekipler, Doğubayazıt ilçesinde Gürbulak Sınır Kapısı'ndan giriş yapan bir tırı kontrol amacıyla durdurdu. Tırın dorsesinde yapılan aramada, taşınan malzemelerin arasına gizlenmiş kaçak sigaralar tespit edildi.

Aramada 4 bin 450 paket gümrük kaçağı ve bandrolsüz sigaraya el konuldu. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Kaçakçılıkla mücadele sürüyor

Gürbulak Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyon, sınır hattında kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen denetimlerin bir parçası olarak kayıtlara geçti. Ele geçirilen sigaralarla ilgili adli sürecin başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor