İstanbul'da yaşayan Ağrılı iş insanları Mehmet Kaya ile İbrahim Tangut, çocukluklarını geçirdikleri ve eğitim gördükleri Doğubayazıt ilçesine bağlı Dalbahçe köyündeki öğrenciler için yardım kampanyası başlattı. Hayırseverlerin desteğiyle büyüyen kampanya kapsamında 220 öğrenciye oyuncak, kırtasiye malzemesi, bot, mont ve kazak dağıtıldı.

Yardım kolileri, Dalbahçe Köyü İlk ve Ortaokuluna ulaştırılarak öğrencilere teslim edildi. Malzemelerin dağıtımına İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yardımcı, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konyar, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ertoğrol, Dalbahçe Köyü Muhtarı Meryem Önkür ve öğretmenler katıldı.

220 Öğrenciye Yardım Ulaştırıldı

İş insanları tarafından başlatılan kampanyada toplanan malzemeler, okulda eğitim gören 220 öğrenciye dağıtıldı. Yeni bot, mont, kazak, oyuncak ve kırtasiye malzemelerine kavuşan çocuklar büyük mutluluk yaşadı.

"50 Yıl Sonra Bu Okula Gelmek Beni Duygulandırdı"

Mehmet Kaya, kampanyayla 50 yıl önce eğitim gördüğü Dalbahçe Köyü İlkokuluna vefa borcunu ödemek istediğini söyledi.

Köyünü ve okulunu uzun yıllar sonra yeniden görmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kaya, "İnsanın doyduğu yer çok önemli ama doğduğumuz yeri de asla unutmamamız gerekir. İstanbul'da arkadaşlarımızın da desteğiyle topladığımız bu yardımları bizzat gelip bu çocuklara dağıtmak istedim. 50 yıl sonra tekrar bu okula gelmek ve bu çocukların mutluluklarına şahit olmak inanın beni çok duygulandırdı. Her bir çocuk fidandır. Bu fidanları yetiştirirsek meyvesini yeriz." dedi.

Geçmişte Yaşadığı Mutluluğu Çocuklarla Paylaştı

Proje ortaklarından İbrahim Tangut da yıllar sonra köyüne dönerek geçmiş günleri hatırladığını ifade etti.

Tangut, "20 yıl önce bana bu sevinci yaşatanlar vardı. O yeni bot ve montlarla karın içinde koşa koşa evimize gitmiştik. Biz de yıllar sonra bu duyguyu şimdi bu öğrencilere yaşattıysak ne mutlu bize. İleride inşallah okuyup, büyüyecekler ve bu bayrağı bizden devralacaklar. Hepsi de inanıyorum ki güzel mesleklere sahip olacaklar." diye konuştu.

Köy Muhtarından Teşekkür

Dalbahçe Köyü Muhtarı Meryem Önkür ise yıllar sonra köylerine anlamlı bir yardımla gelinmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Doğubayazıt'ta İş İnsanları Okudukları Köy Okulundaki 220 Öğrenciyi Sevindirdi
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde Dalbahçe Köyü Öğrencilerine Yardım Desteği
Ağrılı iş adamı Mehmet Kaya 50 Yıl Sonra Okuluna Vefa Borcunu Yardımla Ödedi
İbrahim Tangut Dalbahçe Köyü Öğrencilerine Yardım Kampanyası
Ağrılı İş İnsanlarından Dalbahçe Köyü İlk ve Ortaokuluna Vefa Kampanyası
Doğubayazıt Dalbahçe Köyü Okuluna Bot, Mont, Kazak ve Kırtasiye Desteği
İstanbul'da Yaşayan Ağrılı İş İnsanları Köylerindeki 220 Öğrenci İçin Seferber Oldu
Yusuf Yardımcı ve Mustafa Konyar Dalbahçe Köyü Öğrencilerine Yardımları Dağıttı
Kaynak: AA