30 Ağustos Zafer Bayramı, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde törenlerle kutlandı. İlçedeki program, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.
Çelenk töreninin ardından 1. Mekanize Tuğay Komutanı Tuğgeneral Bülent Dağsalı, makamında tebrikleri kabul etti. Kutlama programı daha sonra Rıfkı Başkaya Caddesi'nde devam etti.
Rıfkı Başkaya Caddesi'nde Kutlama Programı Düzenlendi
Rıfkı Başkaya Caddesi'nde gerçekleştirilen törende Yüzbaşı Abdulvahap Özkül, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Törene ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Program kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen atletizm yarışmasında dereceye giren sporculara da ödülleri verildi.
Dereceye Giren Sporculara Ödülleri Verildi
İlçe Kaymakamı Nurullah Çakar, 1. Mekanize Tuğay Komutanı Tuğgeneral Bülent Dağsalı ve Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, atletizm yarışmasında dereceye giren sporculara madalya ve hediyelerini takdim etti.
Kutlama programı, resmi geçidin ardından sona erdi.
Şehit Yakınları ve Gazilere Yemek Verildi
Törende folklor gösterileri de yer aldı. Programın ardından Tuğgeneral Bülent Dağsalı tarafından şehit yakınları ve gaziler için yemek verildi.