Diyadin’e cep sineması ve maker atölyesi de içeren modern kütüphane geliyor
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde modern halk kütüphanesi projesi tamamlanarak ihale aşamasına getirildi. Kütüphanede cep sineması, bilim ve maker atölyeleri, engelsiz kütüphane, yaş gruplarına özel alanlar, 7/24 çalışma bölümü ve 220 kişilik konferans salonu yer alacak, proje ilçenin kültürel ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.
AĞRI - Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yapımı planlanan modern halk kütüphanesi için ihale sürecine geçileceği bildirildi.
2023 yılının ilk döneminde projesi tamamlanan kütüphanenin, ilçede kültürel ve eğitimsel ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlandığı belirtildi. Projenin hayata geçirilmesiyle vatandaşlara geniş kapsamlı bir sosyal ve kültürel alan sunulması hedefleniyor.
Kütüphanede cep sineması, bilim atölyesi, maker atölyesi ve engelsiz kütüphane bölümlerinin yanı sıra farklı yaş gruplarına yönelik alanlar yer alacak. Ayrıca 0-3 yaş, 3-6 yaş ve 7-14 yaş grupları için ayrı kütüphane bölümleri, 7 gün 24 saat açık çalışma alanı, grup çalışma alanları, okuma ve sessiz çalışma salonları ile kafeterya bulunacak.
Projede ayrıca 220 kişilik konferans salonu ve fuaye alanı da yer alacak.
Kütüphanenin mimari tasarımında Ağrı Dağı'na atıfta bulunularak iki kaya kütlesini andıran kırık hat yapısı ile kitap sayfası şeklinde giriş bölümünün planlandığı ifade edildi.
Projenin tamamlanmasıyla Diyadin'de kültürel faaliyetlerin artırılması ve vatandaşların bilgiye erişiminin kolaylaştırılması amaçlanıyor.






Yorumlar 0
Yorum yap
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.