Diyadin Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Nurullah İnanç Ağrı Dağı'nın 5 Bin 137 Metrelik Zirvesine Çıktı

Diyadin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Nurullah İnanç, 4 gün süren zorlu tırmanışın ardından 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaştı. İnanç, yolculuğun kendisine sabır, dayanışma ve azmin önemini bir kez daha hatırlattığını söyledi.

Cemil Karip
Cemil Karip
Editör
Yayınlanma
3 dakika Okuma Süresi

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan Mehmet Nurullah İnanç, 4 gün süren tırmanışın ardından Türkiye'nin en yüksek noktası olan 5 bin 137 metre rakımlı Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaştı. İnanç, yüksek rakım ve değişken iklim koşullarının oluşturduğu güçlüklere rağmen ekip disiplini ve kararlılıkla tırmanışı tamamladı.

Zirve Yolculuğu 4 Gün Sürdü

Ağrı Dağı'nın eteklerinden başlayan yolculuk, rakım yükseldikçe daha zorlu hale geldi. Günler boyunca yürüyüş ve tırmanış yapan İnanç, farklı bölgelerden gelen dağcılarla birlikte zirveye doğru ilerledi.

Tırmanış boyunca yüksek rakımın ve iklim şartlarının getirdiği güçlüklerle mücadele eden ekip, belirlenen program doğrultusunda yolculuğunu sürdürdü. İnanç, 4 günlük tırmanışın sonunda Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaşmayı başardı.

"Hedeflerden Vazgeçilmemesi Gerektiğini Göstermek İstedim"

Zirveye ulaşmanın gururunu yaşadığını belirten Mehmet Nurullah İnanç, Ağrı Dağı'nın Türkiye ve bölge açısından önemli bir sembol olduğunu ifade etti.

İnanç, "Ağrı Dağı yalnızca Türkiye'nin değil, aynı zamanda bölgenin de sembolüdür. Bu yolculuk bana sabrın, dayanışmanın ve azmin değerini bir kez daha hatırlattı. Öğrencilerimize de hangi şartlarda olursa olsun hedeflerinden vazgeçmemeleri gerektiğini göstermek istedim." dedi.

Ağrı Dağı'nın Doğal Güzelliklerini Görüntüledi

Tırmanış sırasında Ağrı Dağı'nın farklı noktalarındaki doğa manzaralarını da gözlemleyen İnanç, zirve yolculuğunun hayatındaki unutulmaz anılardan biri olduğunu belirtti.

İnanç'ın tırmanışı, Diyadin'deki öğrenciler ve gençler tarafından da ilgiyle karşılandı. İlçedeki vatandaşlar, eğitimci kimliğiyle tanınan bir yöneticinin gerçekleştirdiği zirve yolculuğunun gençler için örnek oluşturduğunu ifade etti.

Yerli Ve Yabancı Dağcıların Rotasında

Ağrı Dağı, her yıl Türkiye'nin farklı illerinden ve yurt dışından gelen çok sayıda dağcı tarafından zirve tırmanışı amacıyla tercih ediliyor.

Mehmet Nurullah İnanç'ın gerçekleştirdiği 4 günlük tırmanış da Ağrı Dağı'nın doğa ve dağcılık turizmi açısından taşıdığı önemin yeniden gündeme gelmesini sağladı.

Mehmet Nurullah İnanç Ağrı Dağı'nın 5 Bin 137 Metrelik Zirvesine Çıktı

Diyadin Milli Eğitim Şube Müdürü İnanç'tan 4 Günlük Zirve Yolculuğu

Mehmet Nurullah İnanç Zorlu Tırmanışın Ardından Ağrı Dağı'na Zirve Yaptı

Eğitimci Mehmet Nurullah İnanç Türkiye'nin En Yüksek Noktasına Ulaştı

Mehmet Nurullah İnanç: Hedeflerden Vazgeçmemek Gerektiğini Göstermek İstedim

Diyadin Milli Eğitim Şube Müdürü Ağrı Dağı'nın Zirvesine Ulaştı

Diyadin'den Yola Çıkan Eğitimci Ağrı Dağı'na Zirve Yaptı

Kaynak: İHA

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor