Ağrı Ekonomi

Diyadin'de Eğitim Çalışanlarına Rekor Promosyon: 72.500 Lira

Eğitim-Bir-Sen Diyadin Temsilciliği'nin girişimiyle Ziraat Bankası ile yapılan anlaşma sonucu, ilçede görev yapan eğitim çalışanlarına tek seferde 72.500 lira promosyon ödemesi yapılacak.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde görev yapan eğitim çalışanları için promosyon anlaşması imzalandı. Eğitim-Bir-Sen Diyadin Temsilciliği’nin girişimleriyle yürütülen süreç sonucunda Ziraat Bankası, 3 yıllık maaş ödemeleri karşılığında kişi başı 72 bin 500 lira teklif ederek promosyon ihalesini kazandı

Eğitim-Bir-Sen'in aylardır sürdürdüğü girişimler ve rekabetçi ortamın oluşturulması yönündeki çabaları sonucunda, ilçede sadece Ziraat Bankası'nın şubesi bulunmasına rağmen 60 bin liralık ilk teklif yeterli görülmedi ve ihaleye gidildi. 2 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirilen ihalede Ziraat Bankası, teklifini 72.500 liraya yükselterek promosyon ihalesini kazandı.

Yapılan anlaşmayla birlikte Diyadin ilçesi ve çevre bölgelerdeki eğitim camiası adına bugüne kadar elde edilen en yüksek promosyon ödemesi sağlanmış oldu. Promosyon ödemesinden ilçede görev yapan çok sayıda öğretmen ve eğitim personeli faydalanacak. Ödemelerin Ziraat Bankası tarafından Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Eğitim-Bir-Sen Diyadin İlçe Temsilcisi Mehmet Salih Adıgüzel, sürece ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Birlikte olmanın ve sendikal mücadelenin bir neticesi olan bu kazanımın elde edilmesinde emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim. Eğitim camiamıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.