AĞRI - Ağrı'da Samsun'dan getirilerek restorana dönüştürülen "Ada Marina" isimli tekne, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Ağrılı girişimciler Ömer Can Kaya ve ortağı Kenan Yılmaz tarafından ağustos ayında Samsun'dan tırla 3 günde kente getirilen 21 metre uzunluğundaki tekne, vinç yardımıyla Taşlıçay Deresi'ne indirildi.
Yaklaşık 4 ay süren bakım ve onarım çalışmalarının ardından restorana dönüştürülen tekne, açılış programının ardından misafirlerini ağırlamaya başladı.
Girişimci Ömer Can Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, denizi olmayan kentte farklı bir konsept sunmak istediklerini belirtti.
Kaya, "Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde böyle bir örnek yoktu. Derenin yan tarafında bulunan Millet Bahçesi yakınına bu projeyi getirmek istedik. Samsun'dan getirdiğimizde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştık." dedi.
Kış döneminde tek kat olarak hizmet verdiklerini ifade eden Kaya, yaz aylarında üst katın da açılacağını kaydetti.
Restoranın mevcut kapasitesinin yaklaşık 70 kişi olduğunu belirten Kaya, yaz döneminde kapasitenin 150 kişiye çıkarılacağını ifade etti.
Kaya, "Ada Marina hem Ağrı'nın hem de Doğu Anadolu'nun farklı konseptteki restoranlarından biridir. Teknenin her parçası tek tek kesilip monte edilerek bu hale getirildi." diye konuştu.







