ERZURUM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 17 Mart 2022 tarihli, 31781 sayılı ve 2022/97 sayılı karar ile Celal Büyük, Ağrı İl Müftülüğüne atandı.

Aslen Erzurum'un Oltu ilçesinden olan Celal Büyük, ilk ve orta öğrenimini Zonguldak'ta, lise öğrenimini ise Oltu İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığında 1992 yılında imam-hatip olarak göreve başlayan Büyük, bu süreçte Ankara Hacı Bayram Camii İmamı Abdülkadir Şehitoğlu'ndan talim ve makam dersleri aldı.

Büyük, sırasıyla Ankara'nın Haymana ve Altındağ ilçeleri ile Bursa'nın Osmangazi ilçesinde imam-hatip olarak görev yaptı. 2002 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Büyük, 2005 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezini tamamladıktan sonra Denizli'nin Honaz ilçesine vaiz olarak atandı. Bu dönemde Marmara Üniversitesinde Din Eğitimi alanında yüksek lisansını tamamladı.

Celal Büyük, 2006 yılının Eylül ayında Ağrı'nın Horasan ilçesine ilçe müftüsü olarak atandı. Büyük, 30 Ekim 2009'da Erzurum'un Tortum ilçesinde müftü olarak görev yaptıktan sonra, 18 Aralık 2013'te Erzurum İl Müftü Yardımcılığı görevine getirildi.

Büyük, 12 Şubat 2015 tarihinden itibaren yaklaşık 2 yıl Erzurum İl Müftülüğüne vekalet etti. Daha sonra 28 Aralık 2016'da Adana'nın Yüreğir ilçesine, 11 Aralık 2019'da ise İstanbul'un Bağcılar ilçesine müftü olarak atandı.

Görev yaptığı dönemlerde farklı gazetelerde köşe yazıları da kaleme alan Büyük, ulusal yayın yapan Kardelen TV'de yaklaşık 4 yıl program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı.

Celal Büyük'ün, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Din Eğitimi alanında doktora çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Kaynak: İHA