Başkan Osmanağaoğlu Murat Nehri projesini AB'ye sunduklarını açıkladı
Tutak'ta Murat Nehri Islah Projesi AB'ye Sunuldu; Ağrı'nın Tutak ilçesinde belediye tarafından hazırlanan "Murat Nehri Islah ve Çevre Düzenlemesi Projesi", Avrupa Birliği hibe programına gönderildi. Tutak İlçe Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu, 2 milyon Euro bedelli projenin kabul edilmesi halinde Murat Nehri çevresinde ıslah ve düzenleme çalışması başlatacaklarını söyledi.
AĞRI - Ağrı'nın Tutak ilçesinden geçen Murat Nehri için hazırlanan ıslah ve çevre düzenlemesi projesi, Avrupa Birliği hibe programına sunuldu.
Tutak İlçe Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu, yaklaşık 2 ay süren çalışmanın ardından "Murat Nehri Islah ve Çevre Düzenlemesi Projesi"ni hazırladıklarını belirtti.
Osmanağaoğlu, projenin Ankara'da Avrupa Birliği ilgililerine teslim edildiğini ve artık sonucun beklendiğini söyledi.
Projenin tahmini bedelinin 2 milyon Euro olduğunu ifade eden Başkan Osmanağaoğlu, kabul edilmesi halinde Murat Nehri'nde ıslah çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.
Osmanağaoğlu, "Projenin kabulü halinde Murat Nehri'nde ıslah çalışmalarına başlayacağız. Yaklaşık 4 kilometrelik alanda park ve bahçeler, yürüyüş alanları, çay bahçeleri gibi bir çok değişik alan oluşturacağız" dedi.






Yorumlar 0
Yorum yap
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.