ARDAHAN - GÜNAY NUH - Ardahan Üniversitesi'nde kurulacak Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Teknopark Girişim Ofisi için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ofisin, üniversite bünyesinde girişimcilik faaliyetlerine ev sahipliği yapması planlanıyor.
Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Şehit Mustafa Kerimov Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya akademisyenler, öğrenciler, kamu kurumlarının temsilcileri ve iş insanları katıldı.
Toplantıda konuşan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, girişim ofisinin ileride teknoparka dönüşebilecek önemli bir adım olduğunu belirtti.
Emiroğlu, üniversite bünyesinde kurulacak ofisin akademisyenler, öğrenciler ve şehirde fikir üretenler için fırsatlar sunacağını ifade ederek, "İleride Teknoparka dönüşecek bir hamlenin bizimle başlaması üniversitemiz, bölgemiz ve şehrimizin kalkınması için önemli bir adım. Dolayısıyla fikri olan gençler, öğrenciler, fikirlerinizi ve düşüncelerinizi burada hayata geçirip bunu bir ürüne dönüştürüp şirketleşerek başka yerlere satma imkanı elde edeceksiniz. İşte bu girişimler belki burada göçü durduracak, insanların kendi yerinde firmasını kuracağı ve düşüncelerini ürüne dönüştüreceği bir imkan hazırlayacak." dedi.
GOSB Teknopark AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci de Ardahan'da kurulacak girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla hızlandırma programları ve çeşitli çalışmalar yürüteceklerini söyledi.
Gebze ile Ardahan arasında teknoloji odaklı işbirliği hedeflediklerini belirten Çemberci, "Bizleri inşallah bir araya gelerek, el ele vererek Gebze'den Ardahan'a teknoloji koridorunu birlikte kuracağız. Bu konuda son derece motivasyonumuz yüksek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti araştırma ve geliştirmeyi destekleyen bir takım programlar kullanıyor ama buna bizim mukabele etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Program, yapılan sunumların ardından sona erdi.