AK Parti Ağrı İl Başkanı Yıldız'dan “Türkiye Bülteni”ne Ağrı yazısı

AK Parti Ağrı İl Başkanı Dr. İlhami Yıldız, AK Parti Genel Merkezi tarafından yayımlanan Türkiye Bülteni'nin Nisan sayısında kaleme aldığı yazıda, Ağrı’nın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerine dikkat çekti.

Metin Karip
Metin Karip
Editör
Yayınlanma
2 dakika Okuma Süresi

AK Parti Genel Merkezi tarafından yayımlanan Türkiye Bülteni'nin 2025 yılı Nisan sayısında, AK Parti Ağrı İl Başkanı Dr. İlhami Yıldız tarafından “Ağrı Başkanın Gözünden” başlıklı yazı kaleme alındı.

Yıldız, yazısında Ağrı'nın binlerce yıllık geçmişe sahip kadim bir şehir olduğunu belirterek, bölgenin Urartular'dan Selçuklulara, Osmanlı'dan Cumhuriyet dönemine kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını anlattı. Ağrı'nın tarihsel birikiminin en dikkat çekici sembollerinden birinin İshak Paşa Sarayı olduğunu ifade eden Yıldız, yapının mimarisiyle kültürel belleğin önemli taşıyıcılarından biri olduğunu kaydetti.

Yazıda ayrıca, Ağrı Dağı'nın hem dini anlatılarda hem de turizm ve dağcılık açısından önemli bir yere sahip olduğu ifade edildi. Nuh'un gemisine ev sahipliği yaptığına inanılan dağın yalnızca fiziksel büyüklüğüyle değil, kültürel ve coğrafi anlamda da simgesel bir değer taşıdığına dikkat çekildi.

Ağrı'nın mutfak kültürüne de değinen Yıldız, düğün geleneklerinden yöresel yemeklere, bal ve peynir gibi ürünlere kadar geniş bir kültürel çeşitlilik bulunduğunu belirtti. Şehrin hem gastronomi hem de tarıma dayalı üretimle öne çıktığını ifade etti.

Ağrı'da doğup büyüyen herkesin bu topraklara olan bağlılığını vurgulayan Yıldız, kentin sahip olduğu potansiyelin gelecekte Türkiye'nin yükselen değerlerinden biri olacağına inandığını belirtti.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor