AİÇÜ'de 2025-2026 Akademik Yılının İlk Dersi "Filistin ve Gazze" Temasıyla Yapıldı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 2025-2026 Akademik Yılının ilk dersi "Filistin ve Gazze" temasıyla gerçekleştirildi. Tıp Fakültesindeki derse katılan Rektör Prof. Dr. İlhami Gülçin, üniversitelerin bilim üretmenin yanı sıra adalet ve vicdanın sesi olma sorumluluğu taşıdığını söyledi.

Cemil Karip
Cemil Karip
Editör
Yayınlanma
2 dakika Okuma Süresi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 2025-2026 Akademik Yılının ilk dersi, Filistin halkının yaşadığı sorunlara dikkati çekmek amacıyla "Filistin ve Gazze" temasıyla yapıldı. AİÇÜ Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen dersi Rektör Prof. Dr. İlhami Gülçin verdi.

Filistin Halkının Yaşadıkları Ele Alındı

Ders kapsamında Filistin ve Gazze'de yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gülçin, Filistin halkının maruz kaldığı zulmün insanlık vicdanında derin yaralar açtığını belirtti.

Adalet, özgürlük ve insan haklarının evrensel değerler olduğuna dikkati çeken Gülçin, gençlerin geçmişte yaşananlardan ders çıkarması ve mazlum milletlerin yanında yer alması gerektiğini ifade etti.

"Tüm İnsanlığın Ortak Meselesidir"

Filistin meselesinin yalnızca belirli bir coğrafyayı ilgilendirmediğini vurgulayan Gülçin, "Filistin meselesi yalnızca bir coğrafyanın değil, tüm insanlığın ortak meselesidir. Üniversiteler, yalnızca bilim üretmekle değil, aynı zamanda adalet ve vicdanın sesi olmakla da sorumludur." ifadelerini kullandı.

İsrail Menşeli Ürünlerin Satışı Durduruldu

AİÇÜ'nün insani ve vicdani sorumluluk anlayışı doğrultusunda hareket ettiğini belirten Gülçin, üniversite yönetiminin aldığı kararı da açıkladı.

Karar kapsamında üniversite yerleşkelerinde bulunan tüm kantin, kafeterya, yemekhane ve satış noktalarında İsrail menşeli ürünlerin satışına son verildiği bildirildi.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin İlk Derste Filistin ve Gazze'yi Anlattı

Rektör Gülçin: Filistin Meselesi Tüm İnsanlığın Ortak Meselesidir

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde İlk Dersin Teması Filistin ve Gazze Oldu

Ağrı'da Üniversitenin İlk Dersinde Filistin ve Gazze Anlatıldı

Kaynak: AA

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor