Kayaklı koşuda ulusal ve uluslararası dereceleri bulunan Ağrılı milli sporcular Fatma Yavuz ve Seher Kaçmaz, 2022 Kış Olimpiyatları'na katılma hedefiyle yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Sporcular, haftanın 6 günü Ağrı'daki yokuşlu ve virajlı köy yollarında günde yaklaşık 40 kilometre tekerlekli kayak antrenmanı yapıyor.

Küçük yaşlarda kayaklı koşuya başlayan ve katıldıkları yarışmalarda birçok başarı elde eden Yavuz ile Kaçmaz, olimpiyat kotası için gerekli puanları toplamak amacıyla sezon hazırlıklarına erken başladı.

Milli sporcuların çalışmaları, geçmişte 2 kez sporcu ve bir kez antrenör olarak olimpiyatlara katılan Erhan Dursun'un gözetiminde gerçekleştiriliyor.

Haftanın 6 Günü Yoğun Antrenman Yapıyorlar

Sporcular, kondisyon ve teknik çalışmalarının ardından tekerlekli kayak antrenmanlarına geçiyor. Sıcak havaya rağmen asfalt yollarda çalışan Yavuz ve Kaçmaz, olimpiyat öncesinde katılacakları ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılı sonuçlar alarak puanlarını düşürmeyi hedefliyor.

Her iki sporcu da yarışmalarda gerekli sonuçları elde etmeleri halinde 2022 Kış Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanacak.

"2022'ye Kadar Ara Vermeden Çalışacağız"

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cemil Budak, Fatma Yavuz ile Seher Kaçmaz'ın başarılı sporcular olduğunu ve olimpiyatlara katılabileceklerine inandıklarını söyledi.

Sporcuları en iyi şekilde hazırlamak için çalıştıklarını belirten Budak, "Sporcularımızı 2022 yılındaki olimpiyatlara hazırlıyoruz. İmkânlar dâhilinde ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için uğraşıyoruz. İki yavrumuzla İstiklal Marşı'mızı okutup bayrağımızı göndere çektirmeyi istiyoruz." dedi.

Çalışmalarda devamlılığın önemli olduğunu vurgulayan Budak, olimpiyatlara kadar ara vermeden hazırlıklarını sürdüreceklerini ifade etti.

FIS Puanlarının 90'ın Altına İnmesi Gerekiyor

Antrenör Erhan Dursun, Seher Kaçmaz'ın Uluslararası Kayak Federasyonu Gerede Kupası'nda 5 kilometre klasik ve serbest stilde altın madalya, Fatma Yavuz'un ise klasik stilde gümüş madalya kazandığını hatırlattı.

İki sporcunun da Türkiye'de puan bakımından en iyi isimler arasında yer aldığını belirten Dursun, olimpiyatlara katılabilmeleri için FIS puanlarının 90'ın altına inmesi gerektiğini söyledi.

Dursun, "Bu sporcular 2 yıl içerisinde uluslararası yarışmalarda ne kadar çok yarışırsa puanlarını o kadar çok aşağıya çekecek. Eğer 90'ın altında FIS puanları yoksa ülke kotasıyla gidecekler. Biri kendi hakkıyla giderse diğeri de ülke kotasıyla olimpiyatlara gidecek. İçlerinden biri olimpiyatlara kesin gidecek, inşallah ikincisi de gider." diye konuştu.

Fatma Yavuz: Günde 35-40 Kilometre Kayıyoruz

18 yaşındaki milli sporcu Fatma Yavuz, daha önce futbol oynadığını, antrenörünün kendisini keşfetmesinin ardından kayaklı koşuya başladığını anlattı.

Olimpiyatlara katılmayı hedeflediğini belirten Yavuz, "Bazen çift bazen de tek antrenmanımız oluyor. Haftada bir gün dinleniyoruz, sürekli antrenman yapıyoruz. Günde 35-40 kilometre yollarda kayıyoruz, 1 saatlik koşu antrenmanlarımız oluyor. Üç olimpiyat görmüş hocamız Erhan Dursun'u kendimize örnek alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Seher Kaçmaz: En Büyük Hedefimiz Olimpiyatlar

22 yaşındaki milli sporcu Seher Kaçmaz da antrenmanların yoğun geçtiğini belirterek hem kayak hem de güç çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Kaçmaz, "Geçmişte olimpiyatlara gitme başarısı olan Erhan hocamız bizi iyi çalıştırıyor. Biz de onun tecrübeleriyle 2022 Olimpiyatları'na hazırlanıyoruz." dedi.

Ağrılı Milli Kayakçılar Fatma Yavuz ve Seher Kaçmaz Olimpiyat Kotası İçin Günde 40 Kilometre Çalışıyor
Ağrı'da Milli Kayaklı Koşucular 2022 Kış Olimpiyatları İçin Asfaltta Ter Döküyor
Ağrılı Sporcular Olimpiyat Hedefiyle Haftanın 6 Günü Tekerlekli Kayak Antrenmanı Yapıyor
Ağrı'nın Köy Yollarında Olimpiyat Hazırlığı: Milli Kayakçılar Günde 35-40 Kilometre Kayıyor
Ağrı'da Fatma Yavuz ve Seher Kaçmaz'ın 2022 Kış Olimpiyatları Hazırlığı Sürüyor
Fatma Yavuz ve Seher Kaçmaz Olimpiyat Kotası İçin Asfalt Yollarda Çalışıyor
Antrenör Erhan Dursun: Sporcularımızdan Biri Olimpiyatlara Kesin Gidecek
Cemil Budak: Fatma Yavuz ve Seher Kaçmaz ile Bayrağımızı Göndere Çektirmek İstiyoruz
Erhan Dursun Gözetimindeki Ağrılı Milli Sporcuların Hedefi 2022 Kış Olimpiyatları
Fatma Yavuz ve Seher Kaçmaz FIS Puanlarını 90'ın Altına Düşürmek İçin Ter Döküyor
Olimpiyat Hayali İçin Sıcak Havada Günde 40 Kilometre Kayıyorlar
Ağrılı Milli Sporcuların Olimpiyat Mücadelesi Asfalt Yollarda Sürüyor
Günde 40 Kilometre Kayıyorlar: Ağrılı Milli Sporcuların Hedefi Olimpiyat Kotası
Haftada 6 Gün Asfalttalar: Fatma Yavuz ve Seher Kaçmaz Olimpiyatlara Hazırlanıyor
FIS Puanında Hedef 90'ın Altı: Ağrılı Kayakçılar Olimpiyat İçin Ter Döküyor
Kaynak: AA