Ağrı Yaşam

Ağrılı küçük hafız Muhammed Taha Aşantuğrul Umre hayaline kavuştu

Ağrı’da dört ayda Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen küçük hafız Muhammed Taha Aşantuğrul’un Umre hayali, İstanbul’da yaşayan iş insanı Mehmet Özdemir’in desteğiyle gerçekleşti.

Ağrı’da dört ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen 9 yaşındaki hafız Muhammed Taha Aşantuğrul, Umre hayaline kavuştu. Küçük hafız, babası Cesim Aşantuğrul eşliğinde kutsal topraklara giderek Mekke ve Medine'yi ziyaret etti.

Küçük yaşına rağmen Kur'an-ı Kerim'i kısa sürede ezberlemesiyle dikkat çeken Muhammed Taha'nın Umre hayali, yerel ve ulusal basında geniş yer buldu. Haberlere duyarsız kalmayan İstanbul'da yaşayan Erzurumlu esnaf ve iş insanı Mehmet Özdemir, küçük hafızın Umreye gönderilmesini üstlenerek tüm masrafları karşıladı.

Baba Cesim Aşantuğrul, oğlu ile birlikte rehber ve din görevlisi olarak Umre ziyaretine katıldı. Aile, 10 gün Mekke'de, 4 gün ise Medine'de kalarak ibadetlerini gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında küçük hafız sık sık Kur'an tilaveti gerçekleştirdi.

Muhammed Taha Aşantuğrul, Umre ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Kâbe'den selamlar. Bugün Umremizi yaptık. En büyük hayalim gerçekleşti. Hepinize selam söylüyorum. Mehmet Özdemir'e çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde, Allah'ın da rızasıyla buralara geldim. Dört ayda hafız olduğum için ödüllendirildim ve Umreye yollandım. Umre çok güzel bir yer, çok heyecanlıydım. Özellikle TRT'ye ve Mehmet Özdemir'e çok teşekkür ederim," ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrasında baba Cesim Aşantuğrul, "Oğlum kutsal topraklarda bulunmaktan büyük mutluluk duydu. Oradan ayrılmak istemedi, sürekli dua etti. Özellikle kendisini Umreye gönderen Mehmet Özdemir için hayır dualarda bulundu," dedi.