AĞRI - Ağrı’da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kayaklı koşu takımı, şampiyonalarda başarı elde etmek amacıyla karlı dağlarda antrenman yapıyor.
Aralarında ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece elde eden sporcuların da bulunduğu takım, Küpkıran Mahallesi'ndeki karlı dağlarda snowtrack ile düzenlenmiş pistlerde çalışmalarını sürdürüyor.
Deneyimli antrenörleri eşliğinde antrenman yapan sporcuların, dondurucu soğuklara rağmen programlarını aksatmadığı belirtildi.
Antrenman sırasında kaş ve kirpiklerinde kırağı oluşan sporcuların çalışmaları drone ile havadan görüntülendi.
Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cemil Budak, gazetecilere yaptığı açıklamada, milli sporcuların yanı sıra spora yeni başlayan gençlerin de yetenekli olduğunu söyledi.
Sporcuların yılın dört mevsimi antrenmanlarına ara vermeden devam ettiğini ifade eden Budak, "Burada hem milli hem de altyapı sporcularımız var. Türkiye Şampiyonası'na da hazırlanıyoruz. Erzurum'da düzenlenen birinci etap yarışmalarında toplam 18 madalya aldık. Geçenlerde Bolu Gerede'de Balkan Şampiyonası yapıldı. Sporcularımızdan biri ikinci, diğeri de üçüncü oldu. Soğuk hava bizi yıldırmıyor. Biz her alanda spor yapmaya hazırız." dedi.
Kayaklı koşunun doğası gereği soğuk havada yapıldığını belirten Budak, sporcuların antrenman sırasında hareket ettikçe ısındıklarını kaydetti.
Milli sporcu Cihan Kartal da soğuk havanın antrenman yapmalarına engel olmadığını belirterek, emeklerinin karşılığını almak için daha çok çalıştıklarını ifade etti.












