AĞRI - Ağrı’da öğrenciler, teknolojiye ilgilerini artırmak ve mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen “Ağrı’nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması”nda robotik kodlama alanındaki yeteneklerini sergiledi.

Ağrı Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hayrettin Atmaca Sağlık, Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın final programı Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

İl genelindeki ortaokul ve liselerden 68 ekibin katıldığı yarışmada, mart ayında yapılan ön eleme sonucunda finale kalan 20 ekip, tasarlayıp kodladıkları robotlarla parkuru tamamlama mücadelesi verdi.

Yarışmada birinci olan Taşlıçay Anadolu Lisesi 75 bin lira, ikinci olan Ağrı 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi 50 bin lira ve üçüncü olan Taşlıçay Anadolu Lisesi 25 bin lira ile ödüllendirildi.

Ağrı Valisi Osman Varol, programda yaptığı konuşmada, öğrencilere imkan sunmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Bu organizasyon bunun pekişmesi ve geliştirilmesi anlamında çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Atmaca Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca ise öğrencilerin potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla bu tür organizasyonların düzenlendiğini ifade etti.

Programa, AK Parti'den Ağrı milletvekili seçilen Ruken Kilerci, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, il protokolü ve öğrenciler katıldı.

sergiledi kodlamadaki yeteneklerini öğrenciler robotik Ağrılı 1
yeteneklerini robotik sergiledi öğrenciler Ağrılı kodlamadaki 2
robotik sergiledi yeteneklerini öğrenciler Ağrılı kodlamadaki 3
sergiledi öğrenciler Ağrılı robotik yeteneklerini kodlamadaki 4
kodlamadaki öğrenciler sergiledi Ağrılı robotik yeteneklerini 5
kodlamadaki öğrenciler Ağrılı robotik yeteneklerini sergiledi 6
Kaynak: AA