Ağrı’da gurbette tanışan 3 kadın, “Bacıların El Lezzeti” ile dayanışmayı kazanca dönüştürdü

Ağrı’da eşlerinin tayiniyle kente yerleşen ve burada tanışan 3 kadın, “Bacıların El Lezzeti” adıyla hazırladıkları mantı, içli köfte, sarma, kete ve çeşitli ikramlıkları satışa sunuyor. Kadınlar, evlerinde yaptıkları yiyecekleri sipariş üzerine hazırlayıp araçlarıyla müşterilerin kapısına kadar ulaştırıyor.

Cemil Karip
Cemil Karip
Editör
Yayınlanma
3 dakika Okuma Süresi

AĞRI - Ağrı’da, eşlerinin tayini nedeniyle kente yerleşen 3 kadın, hazırladıkları ev yapımı yiyecekleri “Bacıların El Lezzeti” adı altında satışa sunuyor.

Ağrı'da görev yapan rütbeli personelin eşleri Tuğba Köse, Vildan Dağdemir ve Sevim Topcan, kentte tanışmalarının ardından birlikte üretim yapmaya başladı. Kadınlar, evlerinde hazırladıkları mantı, içli köfte, sarma, kete, baklava ve çeşitli ikramlıkları sipariş üzerine müşterilere teslim ediyor.

Günün erken saatlerinde çalışmaya başladıklarını belirten Tuğba Köse, evlerinde kendileri için hazırladıkları yiyecekleri aldıkları kararla satışa sunmaya başladıklarını söyledi.

Köse, kısa sürede müşteri potansiyeline ulaştıklarını ifade ederek, "Bizler tayinciyiz. Bir yıldır Ağrı'dayım ben. Askeri personel eşiyim. Biz bunları kendi evlerimize yapıyorduk zaten. Bir gün evde otururken dedik ki neden biz bu işi ticarete dökmeyelim." dedi.

Sabah saat 08.00'de çalışmaya başladıklarını belirten Köse, "Çocuklarımı okula bırakıyorum ve masanın başına oturuyorum. Akşam 5'e kadar çalışmaya devam ediyoruz. Sağ olsun eşlerimiz de çok destek oldu bize bu konuda." diye konuştu.

Vildan Dağdemir de müşteri sayısının beklemedikleri şekilde arttığını belirterek, "Müşterilerimiz çok memnun, çevremiz geniş. Süreç çok güzel. Biz hiç bu kadar umut etmemiştik. Ama çok şükür emeklerimiz boşa gitmedi." ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını aktaran Dağdemir, çevrelerindeki kişilerin kendilerini tavsiye ettiğini söyledi.

Sevim Topcan ise gittikleri her yeri memleketleri gibi gördüklerini belirterek, hazırladıkları ürünleri aynı özenle müşterilere sunduklarını dile getirdi.

Topcan, "Kan bağı değil ama can bağı bizimkisi. Sevgi bağıyla yapıyoruz biz bu işi. Müşterilerimiz memnun olsun diye evde kendimize nasıl yapıyorsak aynı kalite ve özenle müşterilerimiz için de uğraşıyoruz." dedi.

Ürün çeşitliliğine değinen Topcan, "Baklavalarımız, içli köftelerimiz, yaprak sarmalarımız ve çeşitli ikramlıklarla biz bu işi yapıyoruz. Bazen müşterilerimiz anlık isteyebiliyor. Bizler de yapıp dondurucuya koyuyoruz. Her zaman elimizde bulunuyor. Müşterilerimize hemen ulaştırıyoruz." şeklinde konuştu.

Gurbette tanışan 'bacılar' el emekleriyle lezzet dağıtıyor1

Gurbette tanışan bacılar el emekleriyle lezzet dağıtıyor2

Gurbette tanışan bacılar el emekleriyle lezzet dağıtıyor3

Gurbette tanışan bacılar el emekleriyle lezzet dağıtıyor4

Gurbette tanışan bacılar el emekleriyle lezzet dağıtıyor5

Gurbette tanışan bacılar el emekleriyle lezzet dağıtıyor6

Kaynak: İHA

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor