AĞRI - Ağrı’da baba mesleği olan çilingirliği oğluyla birlikte sürdüren 79 yaşındaki Turhan Yüz, meslek hikayesini anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Ağrı merkez Kağızman Caddesi'ndeki iş yerinde faaliyet gösteren Yüz, 26 yıl memur olarak çalıştıktan sonra emekli oldu. Daha sonra ailesinden öğrendiği çilingirlik mesleğini sürdürme kararı aldı.

Yüz, babasından ve ağabeyinden öğrendiği mesleği yıllardır devam ettirdiğini belirterek, "Babamdan sonra meslek ağabeyime kaldı. Ağabeyim vefat edince iş bana geçti. Çocuklarım büyüyünce onlardan yardım istedim. Şimdi birlikte bu işi sürdürüyoruz." dedi.

Mesleğini anlatırken duygulanan Yüz, "79 yaşındayım ve çalışmaya devam ediyorum. Bu konuları konuştuğumda duygulanıyorum." ifadelerini kullandı.

Babasından kalan mesleği devam ettirdiklerini belirten Murat Yüz ise çilingirliğin geçmişte daha fazla değer gördüğünü söyledi.

Mesleğin üç kuşaktır sürdüğünü ifade eden Murat Yüz, yeni neslin bu tür mesleklere ilgisinin azaldığını belirtti.

Asırlık baba mesleğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu1
Asırlık baba mesleğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu2
Asırlık baba mesleğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu3
Asırlık baba mesleğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu4
Asırlık baba mesleğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu5
Asırlık baba mesleğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu6
Asırlık baba mesleğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu7
Asırlık baba mesleğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu8
Asırlık baba mesleğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu9
Asırlık baba mesleğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu10
Asırlık baba mesleğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu11
Asırlık baba mesleğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu12
Asırlık baba mesleğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu13
Kaynak: İHA