Ağrı’da 53 çiftçiye yüzde 50 hibeyle 179 damızlık koç desteği

Ağrı’da küçükbaş hayvancılıkta verimi artırmak amacıyla 53 çiftçiye, yüzde 50 hibe desteğiyle 179 damızlık koç dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığının projesi kapsamında düzenlenen törende, hayvanların seçiminde bölge ve iklim koşullarının dikkate alındığı belirtildi.

Cemil Karip
Cemil Karip
Editör
Yayınlanma
2 dakika Okuma Süresi

AĞRI - Ağrı'da küçükbaş hayvancılıkta verimin artırılması amacıyla 53 çiftçiye yüzde 50 hibe desteğiyle 179 damızlık koç dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının Damızlık Koç-Teke Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında Ağrı Et ve Süt Kurumu bahçesinde tören düzenlendi.

Törene, Ağrı Valisi Osman Varol ile İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin katıldı.

Programda, 53 çiftçiye yüzde 50 hibe desteğiyle toplam 179 damızlık koç teslim edildi.

Ağrı Valisi Osman Varol, törende yaptığı konuşmada, yüzde 50 hibeyle dağıtılan hayvanların seçiminde bölge ve iklim koşullarının dikkate alındığını belirtti.

Desteğin, ırkın sayısının ve üretkenliğinin artırılması açısından önemli olduğunu ifade eden Varol, projenin küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesine katkı sağlamasının hedeflendiğini kaydetti.

Ağrı'da çiftçilere 179 damızlık koç dağıtıldı1

Kaynak: AA

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor